Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 27. 07:11, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

A gyermekkori daganatos megbetegedésekre hívják fel a figyelmet a hétvégi futófesztiválon

Arany szalaggal a mezükön állnak rajthoz a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportolói a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month) alkalmából viselt szimbólummal az érintettek emberfeletti küzdelme előtt fejezik ki tiszteletüket. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Szeptember világszerte a gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month). A súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak sorsfordító élményeket nyújtó Bátor Tábor Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet az érintettek betegséggel vívott harcára és rendíthetetlen kitartására.



„Csak Magyarországon átlagosan évente 200 új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak gyermekeknél. Ebben az életkorban az életmód és egyéb rizikófaktorok nem játszanak szerepet a betegség kialakulásában, gyakran genetikai eredetű problémáról van szó” – hangsúlyozta Dr. Gudor Orsolya, az alapítvány orvosigazgatója. „Szerencsére a gyermekkori tumorok 80%-a gyógyítható, de a hosszadalmas – akár 4-5 éven keresztül tartó – kezelések mellékhatásainak hosszú távú következményei is lehetnek. Ráadásul a gyerekek kiszakadnak megszokott környezetükből, az óvodából-iskolából, gyakran tanulási nehézségekkel küzdenek. Ezért nagyon fontos, hogy minden eszközzel támogassuk ezeket a kis hősöket küzdelmeik során.”

A szervezet jótékonysági sportközössége, az Élménykülönítmény tagjai szeptember 28-án és 29-én a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon futómezükre tűzött szalaggal jelzik támogatásukat. „Közel 150 futónk amellett, hogy hetek, akár hónapok óta kampányol és gyűjt adományokat az alapítvány javára, a verseny közben is büszkén üzeni: ő a kis Bátrakért küzdi le a kilométereket. Az összefogáshoz bárki csatlakozhat: bátorítunk minden civil szervezetet, sportolót, szurkolót, családot, szervezőt, hogy „öltözzön” velünk aranyba ezekért a hősökért” – mondta Osváth Györgyi, az Élménykülönítmény programvezetője.



Udvardi Dorottya első alkalommal vállalja a 42,2 km-es kihívást, méghozzá nemes céllal: „Míg nekem a futás segít feldolgozni a problémáimat, addig a súlyosan beteg gyerekeknél a Bátor Tábor tölti be ezt a szerepet. Én dönthetek, ők nem. Célom, hogy ők a legjobb ellátást kapják a táborokban és ezért csatlakoztam az Élménykülönítményhez. Én azért fogok aranyszínű szalagot tűzni a pólómra vasárnap, hogy kifejezzem tiszteletemet azon családok iránt, akik együtt küzdenek a daganatos betegség ellen, s kéz a kézben támogatják egymást a nehéz időszakokban.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során