Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 19. 01:34, hétfő | Helyi
Forrás: egeszsegsuli/web/Zsuffa csaba

Almaecet és méz - az egészség és testsúly kontroll csodaszere

Almaecet és méz - az egészség és testsúly kontroll csodaszere

A méz és az almaecet ideális módon egészíti ki egymást.

Az almaecet

Az almaecet a testsúly szabályozására is kiválóan alkalmas, igaz hogy viszonylag lassan hoz eredményt túlsúly esetén, de az tartós marad ha a szabályokat betartjuk.

Serkenti az emésztést, és részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban. Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, amitől egészségesebb lesz a bőrünk, hajunk. Felélénkíti a sejtlégzést, és csökkenti az idő előtti öregedési tüneteket. Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat.

Az almaecet hozzájárul a hatékony zsírégetési folyamatokhoz is.

Az almaecet gyorsítja az anyagcserét, így a fogyáson kívül javítja mind a fizikai (vérkeringés, végtagok vérellátottsága), mind a szellemi állapotot (koncentráció, szellemi vitalitás).

A méz

Elnyeli az ecet fanyar ízét, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, enzimekben és baktériumölő anyagokban gazdag.

Mi sem kézenfekvőbb, mint összekeverni a kettőt.

Hogyan válasszuk ki a jó almaecetet? Csak természetesen előállított, kissé zavaros almaecetet válasszunk.

Szervezetünknek napi mindegy 100 gramm ecetsavra van szüksége az összes anyagcsere-folyamathoz. Az ecet hozza csak igazán lendületbe az anyagcserénket. Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, elősegíti a táplálékkal felvett zsírsav felhasználását és szénhidrátokból való energia-kivonást. Légzési panaszok: Aki légzési problémákkal küzd vagy éjszakánként arra ébred, hogy nehezen kap levegőt, próbálja ki egyszer az almaecetes vizet mézzel.

Nagyon apró kortyokban igyuk vagy kanalazzuk, hogy egy pohár elfogyasztása jó 30 percig tartson. A tapasztalatok szerint ez a módszer asztma esetén és segíthet, persze csak az orvosi kezelés kiegészítőjeként. Felfúvódás Itt is segít az ital. Aki gyakran szenved felfúvódástól, evés előtt öt perccel igya meg a keveréket – tartson egy darabig minden kortyot a szájában, mielőtt lenyeli.

Fokhagyma, méz és almaecet - téli csodaszirup

Feltétlenül ki kell próbálni a fokhagyma szirupot, ha valaki egy igazán egészséges életre vágyik. Teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és nagy hatóerővel javít az egészségi állapotunkon, erősíti az immunrendszert.

Mindehárom összetevő különleges egészségügyi hatással rendelkezik, de, ha összekeverjük őket hatóerejük igencsak megsokszorozódik.

A mézet a legjobb forrásból ajánljuk - B&V Méhészet Karancskeszi

Petőfi út 1/B., Karancskeszi, Hungary

(30) 440 1310

kviktorio0811@gmail.com

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.