Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2014. December 10. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Alaptalanul gyanúsították gyilkossággal a karancsi medvét

Alaptalanul gyanúsították gyilkossággal a karancsi medvét

Szakértő szerint nem medve okozta az állatok halálát.

Novemberben a Nógrád megyei Karancskeszinél több elhunyt juhot találtak, amelyeken karmolás- harapás- és fognyomok voltak. Sokan medvetámadásra gyanakodtak, azonban a Heol.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint nem medve okozta az állatok halálát. Gombkötő Norbert, a BNPI Természetmegőrzési osztályának zoológiai referense szerint nagy valószínűséggel kutyák állhatnak a támadások hátterében. Gombkötő szerint a helyszínen talált szőröket megvizsgálják, az alapján majd a kutya fajtáját is tudják majd azonosítani.

Ettől függetlenül a hazánkba betelepült európai barnamedve ellen érdemes óvintézkedéseket tenni, mondta a szakember. Vagyonvédelem szempontjából a legalapabb egy jó villanypásztor, ami 5-8000 voltos. Még hatékonyabb, ha a legfelső szálra valamilyen szagos csalit, például halat rögzítenek.

Forrás: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö