Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 16. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Index, Időkép

A vártnál nagyobb vihar közeleg

A vártnál nagyobb vihar közeleg

Hét megyére másodfokú, a többire első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára széllökések és eső miatt.

A legerősebb széllökések erőssége meghaladhatja a 90 km/h-t. Lesz, ahol több mint 30 milliméter csapadék fog hullni.

A szerda hajnali óráktól északira, északnyugatira forduló szél fokozatosan erősödik, a Dunántúl nagy részén viharossá fokozódik (70-85 km/h, néhol 90 km/h felett). Az esti óráktól az Alföldön is várhatók erős, viharos (50-70 km/h) széllökések északkeleti irányból.

Szerdán országszerte lehet csapadékra számítani (egy-egy zivatar is lehet). A Nyugat-Dunántúl kivételével sokfelé lehet nagyobb mennyiségű eső, általában 20 mm körüli napi csapadékösszeg valószínű, de északkeleten ennél több is eshet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 11 és 16 fok között valószínű, de a keleti határ mentén ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti hatás terhelheti szervezetünket, kellemetlen, szeles időben lesz részünk. Fejfájásra, ízületi panaszokra, reumatikus és mellkasi fájdalmakra egyaránt panaszkodhatunk. Ne felejtsük otthon az esernyőt, a nap folyamán többször is szükségünk lehet rá!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán az ország nagy részén záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolságra számíthatunk! A Dunántúlon és északon viharossá fokozódó szél erősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Csütörtöktől vasárnapig

A változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Elsősorban a hétvégén a hajnali, reggeli órákban ködfoltokra is számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 14, 18 fokról 17, 22 fok közé emelkedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.