Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 25. 16:00, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

A vállalkozó halt meg a csatornatisztítás közben rosszul lett három ember közül

A vállalkozó halt meg a csatornatisztítás közben rosszul lett három ember közül

A strand csatornahálózatának távfelügyeletét és karbantartását végző vállalkozó halt meg a szerdán Balatongyörökön csatornatisztítás közben rosszul lett három ember közül - közölte az MTI megkeresésére a település polgármestere.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy reggel fél nyolckor a strand szennyvízelvezető-csatornája dugulásának elhárítása közben lett rosszul három férfi. A mentők kórházba vitték őket, egyikük nem sokkal később meghalt.
Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a történteket.
Bíró Róbert (független), Balatongyörök polgármestere az MTI-nek elmondta: az önkormányzat által működtetett strandon lévő szennyvízelvezető és -átemelő rendszer távfelügyeletét és karbantartását egy gyenesdiási vállalkozó végezte évek óta. Az elmúlt hét végén leállt a rendszer szivattyúja, ezért a vállalkozó az egész csatornarendszer átvizsgálását indítványozta, amelyet szerda reggel el is kezdett.
Egy alkalmazottjával az egyik szennyvízaknában észlelték a dugulást, amelyet a fiatalabb férfi próbált elhárítani. Amikor az aknában megnyitotta az eldugult részt - feltehetően az ekkor felszabaduló gázoktól - rosszul lett. Munkáltatója ki akarta menteni, de ő és a segítségükre siető önkormányzati alkalmazott is eszméletét vesztette, utóbbit a strandi alkalmazottai újraélesztették - mondta a polgármester.
A három férfit a keszthelyi kórházba vitték, de a vállalkozó a kórházban meghalt. Bíró Róbert az önkormányzat dolgozójával már beszélt telefonon; ő jól van, stabil az állapota, de megfigyelésre bent tartják.
Az MTI érdeklődésére a keszthelyi kórházban közölték, hogy a náluk ápolt két férfi állapotáról a hozzátartozók kérdésére nem adhatnak információt.
Balatongyörök polgármestere elmondta azt is, hogy a mérnök vállalkozó régóta megbízható partnerük volt. Köztiszteletben álló, hatgyermekes apa, aki egyházi tevékenységet is folytatott.

Címkék: Baleset-közmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön