Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 26. 16:42, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A tűzoltók 133 helyen dolgoztak karácsony első napján

A tűzoltók 133 helyen dolgoztak karácsony első napján

A katasztrófavédelemhez karácsony első napján 185 segélyhívás érkezett, 133 helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Mukics Dániel közleménye szerint 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták a tűzoltókat; vasárnap összesen 21 lakástűz volt.

Vasárnap délelőtt Tiszakürtön egy melléképület, valamint a hozzáépített kocsibeállóban egy traktor és egy személyautó égett, a lángok a főépület tetőszerkezetére is átterjedtek.

Délután Válon egy személyautó égett, Zalaegerszegen pedig egy halálos motorosbaleset adott munkát a tűzoltóknak. Tarnabodon egy családi ház gyulladt ki és vált lakhatatlanná, Mátészalkán egy konyha égett a tűzhelyen felejtett étel miatt, Szegeden egy ereszcsatornába szorult macskát kellett kiszabadítani.

Budaörsön egy halálos vasúti gázolás miatt volt szükség a katasztrófavédelem beavatkozására, a vonaton utazó háromszáz embernek segítettek átszállni a mentesítő járatra.

Az esti órákban egy háromemeletes győri társasház egyik lakásában keletkezett tűz, Miskolcon egy hétvégi ház égett, és vált lakhatatlanná, Székesfehérváron pedig egy társasház szemétledobójában csaptak fel a lángok. Utóbbi tűz miatt 78 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet.

A szóvivő jelezte: egy szárligeti családi házban, valamint Gödön is életet mentett a szén-monoxid érzékelő.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel, akik a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak, ha baj van - tette hozzá a közleményben a szóvivő.

Címkék: karácsony, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.