Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 10. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

A „tudás gyümölcséből” sosem elég

A „tudás gyümölcséből” sosem elég

Megajándékozták az óvodásokat.

Régi ismerősként köszöntötték a kelet-nógrádi óvodákban Becsó Zsolt országgyűlési képviselőt, valamint Skuczi Nándort, a megyei közgyűlés elnökét az apróságok és az óvónénik, mikor óriási dobozokkal, valamint játékcsomagokkal felszerelkezve betoppantak a térség több tucatnyi településének gyermekintézményébe. Látogatásuk nem volt váratlan, hiszen immár hagyomány, hogy évről-évre valódi magyar csemegét visznek a legkisebbek számára. A Nógrád Megyei Közgyűlés jóvoltából ebben az esztendőben sem maradhatott ki egyetlen nógrádi kisdedóvó sem a „tudás gyümölcsének” több tonnányi szállítmányából, mely kiporciózva érkezik, éppen Mikulás táján.

A vendégek egyöntetűen nyilatkozták, miszerint - Látogatásaink célja nem csupán az ajándékok átadása volt, hiszen szerettük volna igazán testközelből megismerni a kis- és nagytelepülésen élő gyermekek, valamint óvodapedagógusok ünnep előtti hétköznapjait. Az elmúlt évekhez hasonlóan osztották meg a látogatókkal gondjaikat, problémáikat, örömeiket és az adventi készülődés mozzanatait. Kettős szerepben, politikusként és kisgyermekes apaként is mindig élmény hallgatnunk a Mikulás dalokat és persze megnézni a karácsonyi ünnepre koreografált játékokat, amivel szeretteiknek kedveskednek az apróságok.

Fotó: Molnár András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő