Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. November 07. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szoptatás és az együtt alvás jót tesz a kismamának

A szoptatás és az együtt alvás jót tesz a kismamának

Nemcsak a babára, a mamára is hatással van a szoptatás és az együtt alvás. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy azoknak volt a legjobb szinten a stresszhormonjuk, akik szoptatták, de nem aludtak együtt a babájukkal. Legrosszabbul azok jártak, akik együtt aludtak, de nem szoptatták a babájukat - írja a Fox News.

A kutatók a nők optimális hormon szintjének elérésére keresték a választ. Az optimális az, amikor reggel magas a kortizol szintje és alacsony este, amely hozzásegít a megfelelő alváshoz.

Azoknak a nőknek, akik nem szoptattak, de viszont együtt aludtak kisbabájukkal, merőben eltért a normálistól a stresszhormon szintjük. Az eredmények azt mutatták, hogy a legideálisabb a kortizol szintje azoknak a nőknek volt, akik szoptatták, de nem aludtak együtt kisbabájukkal.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a kortizol szint terhesség alatt emelkedik, és a szülés után azonnal csökken, most azt nézték meg, mi történik a későbbi időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Életmód

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

2023. December 01. 12:45, péntek | Életmód

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

2023. November 30. 09:29, csütörtök | Életmód

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.