Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 27. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

A szentkúti Szűzanya kegyszobra Miskolcon és Ungváron

A szentkúti Szűzanya kegyszobra Miskolcon és Ungváron

A mátraverebély-szentkúti búcsújáróhely kegyszobra október 17-én Miskolcra, október 18-án pedig Ungvárra látogatott – tájékoztat az Egri Főegyházmegye honlapja.

Október 17-én a miskolci minorita templomba érkezett a kegyszobor, amelyet ezután a főoltáron helyeztek el, majd a hívekkel zsúfolásig megtelt plébániatemplomban ünnepi szentmisét mutattak be. A liturgiát a szentkúti Szűzanya tiszteletére Kálmán Peregrin OFM, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatója és Sedon László miskolc-hejőcsabai plébános mutatta be.
A délutáni órákban lehetőség nyílt csendes elmélkedésre, elvégezték a loretói litániát, elmondták a ferences rózsafüzért a Ferences Világi Rend imaórájának keretében, majd zsolozsmát is végeztek. Az este folyamán újabb szentmisét mutattak be a templomban. Ezt követően újra lehetőség volt csendes imádságra, elimádkozták a fájdalmas rózsafüzért, majd imaórát tartottak A Szűzanyával az Úr előtt címmel.
A kegyszobrot a 21 órakor kezdődő záró szentmise keretében búcsúztatták el, melynek főcelebránsa Palánki Ferenc egri segédpüspök, miskolc-mindszenti plébános volt.
Másnap, október 18-án a szentkúti kegyszobor a Munkácsi Egyházmegyébe érkezett, ahol reggel az ungvári római katolikus Szent György-templomban fogadta Majnek Antal munkácsi megyéspüspök a papsággal és a hívekkel együtt. Utána ünnepélyes keretek között az ungvári Szent Kereszt Felmagasztalása görögkatolikus székesegyházba vitték, ahol a mátraverebély-szentkúti Szűzanya tiszteletére áhítatot tartottak – tudósított Fojtán László.
MTI-fotó: Nemes János

Forrás: magyarkurir.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Szentkút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.