Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 17. 09:30, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-EGER

A női vízilabda-válogatott öt góllal volt jobb a kínai csapatnál.

A női vízilabda-válogatott öt góllal volt jobb a kínai csapatnál.

A januári Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott edzőmérkőzésen 13-8-ra nyert szombaton Kína legjobbjai ellen az egri Bitskey-uszodában.

Eredmény:
Magyarország-Kína 13-8 (5-1, 1-2, 5-2, 2-3)
-------------------------------------------
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Leimeter, Szilágyi, Kurucz-Gurisatti, Dobi, Mahieu, Mészáros Farkas, Horváth, Peresztegi Nagy 1-1

A közös kétkapus gyakorlások után szombaton barátságos találkozó formájában hivatalosan is megmérkőzött egymással a magyar és az itt edzőtáborozó kínai válogatott.
A hazai gárda november 28-án kezdte meg a felkészülést, de eddig csak férficsapatokkal játszott tesztmérkőzéseket, így ténylegesen a kínaiak ellen mutatkozott be a szövetségi kapitányi poszton Bíró Attilát váltó Cseh Sándor és Mihók Attila szakember-duó.

A kínaiakkal legutóbb 2021-ben, a tokiói olimpia csoportkörében találkozott a később ötkarikás bronzéremig jutó magyar válogatott, amely ott és akkor meglepetésre 11-9-es vereséget szenvedett.
A szombati találkozót lendületesen kezdte a hazai együttes, az első nyolc perc öt gólját öten lőtték, míg a kínaiak csak egyszer voltak eredményesek, 2-0-nál. Jóval szorosabban alakult a második negyed, amelyet részsikerként a vendégek nyertek, 6-3-ra módosítva az állást. A harmadik játékrészben hét gól esett, a házigazda szempontjából 5-2-es megoszlásban, így 11-5-ös magyar vezetésről jöhetett a befejező negyed. Ebben a már ötödször is hibátlan megoldást választó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából 13-6-ra elhúzott a hazai alakulat, a hajrá azonban a kínaiaké volt, akik csökkenteni tudták a vereség nagyságát.
Vasárnap már a fővárosban, a margitszigeti Komjádi uszodában csap össze a két együttes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!