Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 05. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

A női foci anyagi támogatása megyei szinten a nullával egyenlő

A női foci anyagi támogatása megyei szinten a nullával egyenlő

A megyei női bajnokság első helyét bezsebelő Héhalom vezetőedzőjével, Farkas Ferenccel beszélgettünk.

- Gratulálok a bajnoki címhez és az ezzel együtt járó címvédéshez! Mindent összevetve Héhalom női labdarúgó csapata 47 pontot bezsebelve húzta be az első helyet. Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott pontvadászatot?
- A csapat nevében is köszönöm az elismerő szavakat. Tavaly veretlenül lehettünk bajnokok, tudtuk, hogy nem lesz könnyű megismételni olyan kimagasló szereplést. Az őszi szezon végére volt egy kis hullámvölgyünk, de az is létszámhiányból adódott: a tavalyi csapatból hárman is anyukák lettek/lesznek. Őket nem sikerült zökkenőmentesen pótolni. A csapat tavaszi teljesítménye viszont önmagáért beszél. A 47 pontról csak annyit, hogy kereken 10 pontot sikerült elszórakoznunk a mérkőzéseken. Szerintem a 40x20-as pályához bőven elég lenne a 4+1-es létszám, Heves megyében keresztpályán 6+1 fő játszik.
- A másodjára kiírt Nógrád megyei kispályás női bajnokságban 2/2 tehát a hölgyek mérlege. Mi lehet a siker titka? Mi az a tényező, ami miatt az elmúlt két idényben senki sem tudta megelőzni az együttest?
- 11 éve vagyok a női csapattal, a mostani csapat nagy része kezdetek óta együtt van. Jó közösséget alkotnak, tudnak egymásért küzdeni. Egységesek vagyunk, próbálunk szervezetten a megbeszélt taktika szerint játszani(bár nem mindig sikerül) és ezen a szinten a megye legjobb játékosállománya is a miénk.
- Kik azok, akiknek a teljesítménye külön is kiemelhető a mérkőzésen nyújtott teljesítmény alapján?
- Külön nem szeretnék kiemelni senkit, ez csapatjáték. Mindenki a képességei alapján próbálja kihozni magából a maximumot.
- Több női csapat edzőjétől is hallhattuk már, hogy a hölgyek felkészítése másabb és nehezebb jellegű munkát igényel, mint a férfiak esetében. Ön, hogy látja ezt a kérdést? Milyen differenciákat tudna megemlíteni?
- Sajnos munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt már alig tudunk edzeni, viszont sokkal jobb velük az edzés, fogékonyabbak, alázatosabbak a foci iránt, mint a fiúk.
- Ön szerint mi lehet a női foci hosszabb távú célja és sorsa Nógrád megyében? Miben kellene felzárkózni az előrébb járó régiókhoz?
- Fejlődés, előrelépés, más nem lehet a cél a megye női labdarúgásában, komolyabb, szervezettebb bajnokságok, akár keresztpályás vagy nagypályás bajnokság, kispályásban futsal. Azért indultunk el a Heves megyei keresztpályás bajnokságban, mert a csapatnak szüksége volt már valami újdonságra, hasznunkra is vált, szerintem kellett a fejlődésünkhöz. Az én szememben ott is mi vagyunk a bajnokok (de erről kár beszélni). A női foci anyagi támogatása megyei szinten a nullával egyenlő.

Forrás: nogradifoci.hu

Címkék: foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.