Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 19. 10:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A NAV kiküldi a folyószámla- és a késedelmi pótlék értesítőket

A NAV kiküldi a folyószámla- és a késedelmi pótlék értesítőket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) péntektől megkezdi a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését.

A NAV csütörtöki közleménye szerint folyószámla-kivonatot csak az fog kapni, aki több mint 1000 forinttal tartozik, vagy akinek több mint 1000 forint túlfizetése van.
Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat majd a postaládájában, akinek 2011-re késedelmi pótléka keletkezett amiatt, hogy fizetési kötelezettségét nem, vagy késedelmesen teljesítette.
Mindkét esetben az irányadó időpont az adófolyószámla 2011. december 31-ei állapota.
A kivonat, és/vagy a pótlékértesítő átvételét követően célszerű a magánszemélyeknek vagy gazdálkodóknak saját nyilvántartásuk adataival tételesen összevetni. Ha az egyeztetést követően valaki eltérést tapasztal, észrevételt tehet személyesen az ügyfélszolgálatokon, vagy írásban, amelyhez az adóhatóság honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető "Folyószámla-kivonatra észrevétel" elnevezésű nyomtatvány nyújt segítséget.
Az egyenlegek és késedelmi értesítők kiküldésének köszönhetően akár pénzt is lehet spórolni úgy, hogy a tartozását a lehető leghamarabb rendezi az adózó, mivel az adófolyószámlán napról-napra nő a késedelmi pótlék összege - hívja fel a figyelmet a NAV.
Az elektronikus bevallók nem kapnak postai értesítést az adóhatóságnál fennálló esetleges tartozásaikról, vagy túlfizetéseikről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően - a netes felületen - folyamatosan nyomon követhetik adófolyószámlájuk alakulását. Augusztus 6-tól pedig már megtekinthetik a megelőző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is - olvasható a közleményben.
Tavaly 1 millió 460 ezer adófolyószámláról küldött ki folyószámla kivonatot és/vagy pótlékértesítőt az adóhatóság, vagyis 2011-ben az adófolyószámlák 26 százalékán volt 1.000 forintot elérő "egyenlőtlenség", vagy számítódott rajta késedelmi pótlék.

Címkék: Gazdaság-adó-NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.