Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Augusztus 26. 15:00, szerda | Helyi

A Nagy Fehér Cápa visszatér Ipolytarnócra

A Nagy Fehér Cápa visszatér Ipolytarnócra

Szeptember végéig látható a \"Nagy fehér cápa\".

Úgy 15 millió évvel ezelőtt, amikor még tenger töltötte ki a Kárpát-medencét, a korallokban és tengeri kagylókban, csigákban bővelkedő trópusi vízben hatalmas cápák úszkáltak. A Charcarodon megalodon kétszer akkora volt, mint egy mai fehér cápa. Legnagyobb fogainak a mérete a 10 centimétert is elérte. Az őscápa élethű mása „felülvizsgálat” és némi kényszer pihenő után szeptembertől újra látható az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület miocén parkjában.
A megkezdett utazás is folytatódik; Föld rajzok2 címmel szeptember 1-én nyílik Tahin Gyula fotóművész idei második kiállítása a látogatóközpontban. A távoli tájakon készült csodás fotók egy részét júliusban láthatta a közönség. A mostani válogatás képei arról szólnak, hogy a föld felszínét hogyan alakítják a rá ható tényezők: vulkáni tevékenység, víz, fagy, szél stb. A felvételek többek között olyan izgalmas tájakra kalauzolják el az érdeklődőket mint Izland, az etióp mélyföld vagy az Atacama sivatag. A kiállítás szeptember 30-ig látogatható.


www.osmaradvanyok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,