Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Május 03. 13:49, péntek | Helyi
Forrás: Farkas Dániel

A megújult Robinson szigetek még több programlehetőséggel várja kedves látogatóit

A megújult Robinson szigetek még több programlehetőséggel várja kedves látogatóit

A Széchenyi 2020 Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatának megnyerésével a komplexum komoly újításokon esett át a közelmúltban.

A fejlesztéseknek köszönhetően a kikapcsolódásra vágyók még sokoldalúbb szolgáltatásokkal találkozhatnak Nógrád megye méltán népszerű üdülő- és horgászparadicsomában.

A komplexum története a kilencvenes években kezdődött vízügyi szakemberek ötletétől vezérelve. A szécsényi sóderbánya tavat az Ipollyal összekötő csatorna gátjainak segítségével létre tudtak hozni egy 160 hektáros vizes élőhelyet. A Robinson szigetek ebből tíz hektáron biztosít felejthetetlen természetközeli élményeket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A terület folyamatosan fejlődött az évek során és egy igazán különleges turisztikai élménnyé nőtte ki magát, ahol a város zajától elvonulni vágyók és az aktív kikapcsolódás szerelmesei egyaránt megtalálják a számításaikat. Rengeteg látnivaló mellett lehetőség van bicikli és egyéb vízi sportok kipróbálására, mint például kenu, kajak vagy egyre nagyobb teret hódító SUP, de akár olyan extrém váltó csapatversenyre is van lehetőség, mint a Terepcross futás.

A két három és fél hektáros tó és a több, mint két kilométeren kanyargó holtág paradicsomi körülményeket teremt az élővilág számára. Elképzelni is nehéz lenne jobb helyet, ha valaki a természet relaxáló közelségében szeretné kipihenni a hétköznapok fáradalmait. Nem véletlenül vált Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló- és horgászhelyeinek egyikévé. A tavon gyakoriak az országos horgászversenyek, de lehetőség van akár saját versenyek rendezésére is, mivel a tó teljes területe bérbe vehető. Tökéletes lehetőséget biztosítva akár egy céges, csapatépítő jellegű verseny számára. A gazdag halállomány bővelkedik békés és ragadozó halakban egyaránt, kiemelkedő csukaállománya igazi kihívást jelenthet a sporthorgászok számára. A tavakról készült 3D medertérkép pedig garanciát biztosít, hogy sikeresen horgászhassunk a számunkra legmegfelelőbb helyen.

A Robinson szigetek lehetőséget biztosít nagyobb baráti, családi vagy céges rendezvények számára, melyekhez akár kibérelhetjük saját VIP szigeteinket is. Ezen szigetek tökéletesen el vannak szeparálva a többi látogatótól, filagóriájuk alatt hűsölve bográcsozhatnak és élvezhetik a természet szépségeit. Természetesen csapatépítő esetén a sziget saját programját is igénybe lehet venni mely kenu futammal, ring fánkozással és egyéb izgalmas és élménydús vetélkedőkkel kovácsolja igazi csapattá a résztvevőket.

A fejlesztéseknek köszönhetően a komplexum még több szolgáltatással bővül. Új eszközök állnak majd a vízitúrázók rendelkezésére és a környezet is átalakul, hogy még jobban megközelíthetővé váljanak a szigetek. A bekötő út szilárd burkolatot kap, a komplexumon belül pedig új hidakat és további stégeket alakítanak ki. Rengeteg új kültéri fajáték kerül kihelyezésre, hogy a kisgyermekek is jól szórakozhassanak. Azonban méltán mondhatjuk, hogy a fejlesztés ékköve a kalandpark lesz, melynek designja tökéletesen illeszkedik a regénybe illő Robinson szigetekhez.

Az ünnepélyes átadást egybekötik az idén másodjára megrendezésre kerülő Robinson fesztivállal amely június 14-től 17-ig fog tartani és olyan fellépők koncertjein szórakozhat a nagyérdemű, mint a méltán népszerű Mc Haver és a Tekknő, Kis Grofó vagy Curtis.

Kép:www.haldorado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.