Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Május 03. 13:49, péntek | Helyi
Forrás: Farkas Dániel

A megújult Robinson szigetek még több programlehetőséggel várja kedves látogatóit

A megújult Robinson szigetek még több programlehetőséggel várja kedves látogatóit

A Széchenyi 2020 Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatának megnyerésével a komplexum komoly újításokon esett át a közelmúltban.

A fejlesztéseknek köszönhetően a kikapcsolódásra vágyók még sokoldalúbb szolgáltatásokkal találkozhatnak Nógrád megye méltán népszerű üdülő- és horgászparadicsomában.

A komplexum története a kilencvenes években kezdődött vízügyi szakemberek ötletétől vezérelve. A szécsényi sóderbánya tavat az Ipollyal összekötő csatorna gátjainak segítségével létre tudtak hozni egy 160 hektáros vizes élőhelyet. A Robinson szigetek ebből tíz hektáron biztosít felejthetetlen természetközeli élményeket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A terület folyamatosan fejlődött az évek során és egy igazán különleges turisztikai élménnyé nőtte ki magát, ahol a város zajától elvonulni vágyók és az aktív kikapcsolódás szerelmesei egyaránt megtalálják a számításaikat. Rengeteg látnivaló mellett lehetőség van bicikli és egyéb vízi sportok kipróbálására, mint például kenu, kajak vagy egyre nagyobb teret hódító SUP, de akár olyan extrém váltó csapatversenyre is van lehetőség, mint a Terepcross futás.

A két három és fél hektáros tó és a több, mint két kilométeren kanyargó holtág paradicsomi körülményeket teremt az élővilág számára. Elképzelni is nehéz lenne jobb helyet, ha valaki a természet relaxáló közelségében szeretné kipihenni a hétköznapok fáradalmait. Nem véletlenül vált Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló- és horgászhelyeinek egyikévé. A tavon gyakoriak az országos horgászversenyek, de lehetőség van akár saját versenyek rendezésére is, mivel a tó teljes területe bérbe vehető. Tökéletes lehetőséget biztosítva akár egy céges, csapatépítő jellegű verseny számára. A gazdag halállomány bővelkedik békés és ragadozó halakban egyaránt, kiemelkedő csukaállománya igazi kihívást jelenthet a sporthorgászok számára. A tavakról készült 3D medertérkép pedig garanciát biztosít, hogy sikeresen horgászhassunk a számunkra legmegfelelőbb helyen.

A Robinson szigetek lehetőséget biztosít nagyobb baráti, családi vagy céges rendezvények számára, melyekhez akár kibérelhetjük saját VIP szigeteinket is. Ezen szigetek tökéletesen el vannak szeparálva a többi látogatótól, filagóriájuk alatt hűsölve bográcsozhatnak és élvezhetik a természet szépségeit. Természetesen csapatépítő esetén a sziget saját programját is igénybe lehet venni mely kenu futammal, ring fánkozással és egyéb izgalmas és élménydús vetélkedőkkel kovácsolja igazi csapattá a résztvevőket.

A fejlesztéseknek köszönhetően a komplexum még több szolgáltatással bővül. Új eszközök állnak majd a vízitúrázók rendelkezésére és a környezet is átalakul, hogy még jobban megközelíthetővé váljanak a szigetek. A bekötő út szilárd burkolatot kap, a komplexumon belül pedig új hidakat és további stégeket alakítanak ki. Rengeteg új kültéri fajáték kerül kihelyezésre, hogy a kisgyermekek is jól szórakozhassanak. Azonban méltán mondhatjuk, hogy a fejlesztés ékköve a kalandpark lesz, melynek designja tökéletesen illeszkedik a regénybe illő Robinson szigetekhez.

Az ünnepélyes átadást egybekötik az idén másodjára megrendezésre kerülő Robinson fesztivállal amely június 14-től 17-ig fog tartani és olyan fellépők koncertjein szórakozhat a nagyérdemű, mint a méltán népszerű Mc Haver és a Tekknő, Kis Grofó vagy Curtis.

Kép:www.haldorado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.