Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 28. 13:50, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A legtöbb nagykereskedelmi cég Nógrád megyében dől be

A legtöbb nagykereskedelmi cég Nógrád megyében dől be

A nagykereskedelmi cégek bedőlési aránya 5,3 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 4,52 százalékról, és jelentősen meghaladja a 4,21 százalékos országos átlagot.

Ez áll a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl céginformáció szolgáltató elemzésében.
A nagykereskedelemben mind a csőd-, mind a felszámolási és a végelszámolási eljárások száma is jelentősen emelkedett az elmúlt 12 hónapban. A növekedés a felszámolások esetén 18 százalék, a végelszámolásoknál 54 százalék. Jelenleg átlagosan naponta 7 nagykereskedő cég ellen indul felszámolási, és 8 nagykereskedő esetében végelszámolási eljárás.
A legtöbb nagykereskedelmi cég Nógrád megyében dől be, itt több mint 10 százalékos a bedőlési arány, de Békés megyében is magas, 8 százalékot meghaladó. Az országos átlagértékhez képest Csongrád, Komárom-Esztergom és Pest megye jobb helyzetben van.
A felmérésből kiderül, hogy a nagykereskedelmi cégek által szabott fizetési határidő nem változott, átlagosan 30 nap a tavalyi 31 után. Az átlagos fizetési késedelem viszont 16 napról 19-re nőtt egy év alatt. Az átlagos pénzhez jutási idő így már 50 nap a tavalyi 48-hoz képest.
Az elhúzódó válság okozta egyre csökkenő vásárlóerő fokozottan sújtja a kereskedelem minden ágát, így a nagykereskedelmet is. A nagykereskedelemmel foglalkozó cégek száma a tavalyi évhez képest alig emelkedett, a piac növekedési üteme lelassult. 2011 és 2012 szeptembere között több mint 700 céggel kevesebb újat jegyeztek be, mint 2010 és 2011 hasonló időszakában.
A Bisnode szerint az egyre növekedő, mind a magánszemélyeket, mind a cégeket sújtó adóterhek, és az emelkedő árak miatt az elkölthető pénz reálértéke csökken, és ez nem vetít előre pozitív jövőképet, vagyis a nagykereskedelem fellendülése továbbra is késik.

Címkék: Nógrád megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)