Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2020. Március 16. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A koronavírus-járvány kezeléséről is kérdezik a kormányt a képviselők

A koronavírus-járvány kezeléséről is kérdezik a kormányt a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be aktuális ülését. A képviselők egyebek mellett a koronavírus-járvány kezelése ügyében is válaszokat várnak a kormánytól.

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja délelőtt 11 órakor a magyar zászló és címer napjára történő emlékezéssel kezdődik. A képviselők ekkor azon emberek és közösségek előtt hajtanak fejet, akik életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért.

Ezt követően hangozhatnak el a kérdések másfél órában. A parlament honlapján elérhető információk alapján szinte valamennyi ellenzéki frakció kérdéssel fordul majd a kormányhoz a koronavírus terjedése ügyében.

Az azonnali kérdésekre és válaszokra ezúttal is egy óra áll majd rendelkezésre.

A parlament ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.