Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 18. 10:43, kedd | Helyi

A kivetítős lámpák egyes típusainak jellemzői

A kivetítős lámpák egyes típusainak jellemzői

A kivetítős éjjeli fények egészen új dimenziót nyithatnak az otthonunk éjszakai világításának a megvalósításában, ezért mindenképp érdemes jobban is megismerkednünk velük.

Ebben a bejegyzésben részletesen is bemutatjuk tehát az asztali, a kézi, valamint az egyéb kivetítős lámpák sajátosságait. Egyúttal arra is rávilágítunk, hogy melyik fényforrás milyen körülmények között jelentheti a legkomolyabb hasznot a számunkra.

Így működik az asztali kivetítős éjszakai fény

Ezt a fényforrás típust leginkább az éjjeli szekrényen, az ágy mellett a földön vagy tetszés szerint a gyerekszoba valamelyik bútorán szokás elhelyezni. A lámpa működésének a nagy előnye, hogy a hatására a gyerkőc komfortosabban érzi magát, egyúttal nyugodtabban is alszik.

Maga a fényforrás úgy működik, hogy egy lágy hangulatfény által képet vetít a falra vagy beállítástól függően a mennyezetre. Sokféle variáció áll rendelkezésre, kezdve az egyszerűbb képektől egészen a teljes univerzum ábrázolásáig.

Borzasztóan egyszerű a használata ennek a lámpa típusnak, ráadásul tetszés szerint lehet módosítani a helyzetét is.

Hogyan képzeljünk el egy kézi kivetítős éjjeli lámpát?

Főként egy szokványos elemlámpához tudnánk hasonlítani első látásra, csak az általa kivitelezett világítás módja tér el merőben a megszokottól. Irányfény helyett ugyanis egy apróbb méretű képet vetít ki.

Természetesen a kézi kivetítős éjjeli lámpák esetében is a legkisebbek számítanak az elsőszámú célközönségnek, ők pedig köszönik szépen, szívesen használják ezeket a hasznos készülékeket.

Pókemberes, mesefigurás, állatos vagy az éjszakai égboltot élethűen megjelenítő változatokból is akad bőven a kínálatban, szóval fiúk és lányok egyaránt rátalálhatnak a kedvenc lámpájukra. Mostantól tehát egyáltalán nem lesz félelmetes éjszaka kimenni a mosdóba, mert a biztonságot adó kézi fényforrás ott lesz az ágy mellett.

További variációk a dekorációs világításra

Kivetítős lámpákat nemcsak beltéren, hanem kültéren is nyugodtan alkalmazhatunk. Ott van példának okáért a karácsonyt megelőző időszak, amikor tökéletes alkalom kínálkozhat a dekoráció kreatív megvalósításához. A házunk falára vetíthetünk akár télapót, hóembert vagy rénszarvasokat is.

Tegyük gyorsan hozzá azt is, hogy a kivetítős éjjeli lámpák LED fényforrásokkal működnek. Hogy miért fontos mindez? Így nem kell majd tartanunk a működtetés miatt hirtelen megugró villanyszámla érkezésétől, mert a gazdaságos izzók nem jelentenek majd plusz terhet a családi kasszára nézve.

Ráadásul a LED fényforrásokról a költséghatékony üzemelés mellett a hosszú élettartam is nyugodtan elmondható, ezért az általunk megvásárolt kivetítős lámpára jó eséllyel sokáig számíthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.