Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2015. November 12. 14:14, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A Kakuszi-dinasztia legújabb sarja

A Kakuszi-dinasztia legújabb sarja

MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság

A szerelem tavaly májusban a Parlament előtt szövődött, amikor Ádám meglátta a motoros bemutatót tartó gyerekeket. Azonnal tudta, hogy ezt ő is ki akarja próbálni!
A Talmácsi Ringes próba után következett a motoros suli és Lakatos Hermann oktatása.

Ádám kapott egy 50 ccm-es Yamaha PW kismocit, amivel elkezdett edzeni, majd két versenyt teljesített is. A kismotorral középmezőnyben végzett, és hamar ki is nőtte, sebaj, jól jön ilyenkor egy nagybácsi (köszi, Kakuszi Gábor!), aki vett neki ajándékba egy Honda NSR 50 ccm-es PIT Bike-t, ami az előző automatával szemben már egy 6 sebességes váltós motor volt.A soltvadkerti gokartpálya tulajdonosa, Szabó Gábor segített abban, hogy a motorváltás kellő gyakorlat mentén sikerüljön, gyakorlatilag biztosította a lehetőséget, hogy Ádám költségmentesen róhassa a köröket a pályán. Itt kell megemlíteni Birizdó Imre nevét is, aki a kecskeméti BIRIZDO KART gokartpálya használatát ingyen biztosította az ifjú titán számára. Idén tavasszal Daróczi Attilához került át a legifjabb Kakuszi, a Daróczy Motorsport Egyesületbe.

A csapat tulajdonosa átépítette a vázat és kicserélte a blokkot egy támogatott 140 ccm-es négyütemû 11 LE-s motorra (neki is köszi!). Ezután a színezés jött a Car-Ász Color Kft. jóvoltából, így Ádám végre elindulhatott a 2015-ös MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokságon (köszi, Lackó!). A 12 éves kissrác példaképe, Mark Marquez után a 93-as rajtszámot választotta.
Az autósportos famíliába született csemete keresztapja a rallye-ban sokáig nagy sikereket aratott Kakuszi Zsolt (Prince Beer Magyarország Kft.), ha más nem, a matrica ragasztgatásban segített hatékonyan. Az idei 6x2 versenyből álló sorozatban, a mini GP Junior kategóriában az összetett 3. helyen zárta az első teljes versenyévadját Kakuszi Ádám. Rettenetesen gyorsan fejlődött a versenyző, aki szépen bizonyított Kecskeméten, Osztfyasszonyfán, Dunaszerdahelyen Szlovákiában, illetve Csehországban Visoke Mytonban.

Az idei számtalan műszaki probléma sem szegte kedvét, és az egész család büszke a sikereire. Apukája ezúton is köszöni a segítséget Kakuszi Gábornak, Szabó Gábornak, Birizdó Imrének, Daróczy Attilának, a Car Ász Color Kft.-nek, Kakuszi Zsoltnak, a Roller Chain Kft.-nek, Bíró Józsefnek, a Repsol Magyarország Kft.-nek, a kiskőrösi Kornóczi Autójavítás, Klímatöltés Kft.-nek, a Szarvas Bisztrónak (Rendezvény Helyszín Kft.). A fiatalember fizikai felkészítését Sinkovicz Attila Kick-Boksz edző segítette és emellett nagyon sok köszönettel tartoznak Papp Lászlónak, a Drag-Sport gyorsulási országos bajnokunknak, aki óriási türelemmel finomította Ádám technikáját motoros edzőként. Mindez nem valósulhatott volna meg az Adrenalin Kft. segítsége nélkül. A család köszöni szépen mindenkinek a segítséget, beleértve a lelkes szurkolóiknak is!

P.S.: A jövő év vasparipája, egy 125 ccm-es, négyütemű Yamaha R már itt „lakik” nálunk! Azt még nem tudjuk pontosan, hogy milyen kategóriában, melyik versenysorozaton indul el Ádi, de az biztos, hogy motorozni fog! ... mert: kétféle ember van. Azok, akik motoroznak és a többiek, akik csak vágyódnak a motorozás után.

Címkék: motorsport

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.