Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 23. 20:51, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten lehűlést hoz egy ciklon

A jövő héten lehűlést hoz egy ciklon

A jövő héten eléri térségünket egy ciklon, amely sok esőt és lehűlést hoz. Hétfőn egyes helyeken még fülledt 30 fokos meleg várható, a Dunántúlon azonban lesz olyan terület, ahol már csak 19 fokig emelkedik a hőmérséklet. A hétvégén már napos, de kevésbé meleg lesz az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

E szerint hétfőn ciklon képződik a közvetlen közelünkben, mely a Dunántúl térségébe már hűvös, az ország többi részébe még fülledt, meleg levegőt szállít. Nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék - jellemzően csendes eső formájában - inkább csak késő
délutántól valószínű. Elszórtan másutt is várhatók záporok, zivatarok. Keleten nagyobb eséllyel heves zivatarok is lehetnek. Az északnyugati szél a Dunántúlon gyakran megerősödik, elsősorban a Bakonyban és a Balaton környékén viharossá fokozódik, másutt csak a zivatarfelhők környékén kell átmenetileg erős vagy viharos szélre számítani.
A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon már csak 19 és 25 fok között valószínű, másutt még 25-30 fokig melegedhet a levegő.
Kedden elsősorban a nyugati és északi országrészben jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúl nagyobbik, északnyugati felén szinte egész nap, folyamatosan eshet az eső. Kelet felé haladva egyre inkább záporok várhatók, főként a Tiszántúlon zivatar is kialakulhat. Napsütésre inkább csak délután, a délkeleti megyékben van esély. A Kisalföldön és a Bakonyban erős, vagy akár viharos széllökések is lehetnek. A reggeli 13-18 fokról a Dunántúlon csak alig emelkedik a hőmérséklet. Ott 15-20 fok várható, a Dunától keletre 20-26 fokig emelkedhet a hőmérséklet.
Szerdán is többnyire felhős idő várható. Az északkeleti országrészben ekkor is jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon pedig szeles lesz az idő. Hajnalban 11 és 16, délután mindössze 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.
Csütörtökön a Dunántúlon már akár több órára is kisüthet a nap, de északon, északkeleten még ekkor is lehet kisebb mennyiségű csapadék. Ezzel együtt marad a hűvös idő: reggel 9 és 15, délután 17 és 23 fok közötti értékek várhatók.
Pénteken már csak kevés gomolyfelhő zavarhatja meg a napos időt. Ezekből a gomolyfelhőkből zápor vagy zivatar kialakulása nem valószínű. A hűvös hajnalt követően kissé erősödik a nappali felmelegedés: a reggeli 7-12 fokról 21-25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
Szombaton a jelenlegi számítások szerint napos, de kissé hűvös lesz az idő. Csapadék nem valószínű. Hajnalban 8 és 13, délután 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap nem várható lényeges változás: száraz, mérsékelten meleg idő várható. A sok napsütés mellett kevés gomolyfelhő képződhet. Hajnalban 9 és 14, délután 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során