Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 11. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A Jászberény otthon lesz Salgótarjánban

A Jászberény otthon lesz Salgótarjánban

Otthonosan fogja érezni magát Salgótarjánban a Fortress Jászberény KSE, amely a nógrádi megyeszékhelyen játssza hazai mérkőzéseit a férfi kosárlabda Eurochallange Kupában.

Nagy József, a jászsági klub elnöke elmondta: azért esett a választásuk Salgótarjánra, mert a jelenleg felújítás alatt álló sportcsarnokuk nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, továbbá többször játszottak már a salgótarjáni sportcsarnokban, így ismerik a nógrádiak lelkes szurkolótáborát.
"Olyan, mintha hazajönnénk" - mondta a klubelnök. Emlékeztetett arra, hogy tíz év alatt jutottak fel a megyei osztályból az NB I/B-be, majd az élvonalba. A tavalyi eredményük alapján szerepelhetnek az EK-ban, és ettől elsősorban tapasztalatszerzést vár. "Szükségünk van többéves, eredményes nemzetközi szereplésre az elfogadásunkhoz, most a tisztes helytállást célozzuk meg."
A Jászberény november 12-én a szlovén bajnok Krka Novo Mestót, december 3-án a török Bursát, december 17-én pedig az orosz Jeketyerinburgot fogadja majd Salgótarjánban.
Az NB I/B-s nógrádiak klubmenedzsere, Dániel Tamás a városmarketing szempontjából is fontosnak nevezte, hogy Európa-szerte televíziós közvetítésben láthatók az ottani mérkőzések. Megjegyezte: sportmenedzselési munkájuk 1996-ban, a Magyar Kupa négyes döntőjének szervezésével indult, azóta számos nemzetközi meccsnek adtak már otthont. Ezek közül kiemelkedik a magyar és az orosz férfi kosárlabda-válogatott 1998. december 2-i Eb-selejtezője, akkor győzelmével a nemzeti csapat kijutott az Eb-re.
Salgótarjánban jelenleg több mint kétszáz igazolt kosárlabdázót tartanak nyilván, az 1400 nézőt befogadó sportcsarnokot 2008-ban adták át. Dániel Tamás elmondta, a nemzetközi mérkőzéssorozattal Juhász Bélának, a tavaly elhunyt neves salgótarjáni kosárlabdázónak is szeretnének emléket állítani.

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,