Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A hétvégén néhol 40 fokot is mérhetnek

A hétvégén néhol 40 fokot is mérhetnek

A hétvégén néhol 40 Celsius-fokig melegszik a levegő, és érdemi csapadék továbbra sem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken sok napsütés várható. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de az Északi-középhegységben valamint Dunántúl északi részén előfordulhat zápor, zivatar. A minimumok 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb, míg a belvárosban, vízpartokon melegebb is lehet. A maximumok 32 és 40 fok között valószínűek.

Szombaton eleinte országszerte túlnyomóan derült, napos idő várható. Délutántól az északnyugati megyékben viszont lehetnek záporok, zivatarok. A szél megélénkül, megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában 16 és 22 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken 13-15 fokig is süllyedhet a levegő hőmérséklete, míg a városokban, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken 23-25 fok is lehet. Délután általában 32 és 40 fok között alakulnak a csúcsértékek, de északnyugaton néhol csak 30-31 fok várható.

Vasárnap délen eleinte még lehetnek záporok, zivatarok, de napközben jellemzően napos idő várható. A szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lehet. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15 és 21 fok között alakul, a vízpartokon, felhősebb tájakon lehet enyhébb az idő. Délután 31-37 fok várható - olvasható az előrejelzésben.

Az országos tisztifőorvos szerdától szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb, a harmadfokú hőségriasztást.

Címkék: hőség, kánikula, meleg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.