Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 22. 08:50, péntek | Helyi
Forrás: MTI

A hétvégén már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

A hétvégén már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

Szombattól újra üzemel két börzsönyi erdei vasút, a vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán közlekednek - közölte az MTI-vel az Ipoly Erdő Zrt.

A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, ott jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.

A társaság tájékoztatása szerint a felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Szombat, vasárnap és ünnepnapokon - a felújítás miatt rövidített szakaszon - Kemence - Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Újra várják a látogatókat a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton is. Az Ipoly Erdő Zrt. felhívta a figyelmet, hogy az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése és a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között.

Mint írják, a vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

A kirándulók a http://kisvasutak.ipolyerdo.hu/kiralyreti-erdei-vasut oldalon tájékozódhatnak az aktuális menetrendekről.

Kép:http://kisvasutak.ipolyerdo.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.