Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Július 03. 10:26, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

Ikertestvére miatt került vissza a sittre.

Csak néhány napig szívhatott szabad levegőt F. Attila, akit az évtized pénzügyi csalásával gyanúsítanak. A bíróság újból elrendelte előzetes letartóztatását. Sajátos piramisjátéka tavaly ősszel dőlt össze, gyors hasznot remélő befektetők milliárdjait temetve maga alá, a csalárd üzletembert pedig börtönbe juttatva – írta a Figyelő Online.

Az egész országot behálózó illegális pénzügyi konstrukciót működtető, amúgy nagykátai F. Attila negyedmagával fél éven át ült a hűvösön. A Figyelő Online szerint májusban a Budai Központi Kerületi Bíróság úgy döntött, hogy elhagyhatja a börtönt, s házi őrizetben várhatja a nyomozás lezárulását.

Ám az évtized pénzügyi csalásával gyanúsított személy csak rövid időt tölthetett szabadlábon. Az ügyészség fellebbezése után másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megváltoztatta végzést, s megint előzetesbe helyezte. „A gyanúsítottal szemben az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya erősíti a szökés, elrejtőzés veszélyét, a büntető eljárás során tanúsított magatartása pedig a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyét támasztják alá” – áll abban az indoklásban, amit Fővárosi Törvényszék a határozathoz csatolt.

Feltehetően azért is joggal tartottak F. Attila szökésétől, mert az általa kicsalt tízmilliárdok nem kerültek elő, de a helyzetet az is komplikálja, hogy F. Attilának van egy ikertestvére, aki megszólalásig hasonlít rá.

Strasser Tibor, a neves ügyvéd még nem hallott arról, hogy bárhol a világon egypetéjű ikrek keveredtek volna hasonlóan nagy kaliberű bűnügybe. Annak, hogy egy eltávozást kihasználva szerepet cserélnek, a tapasztalt ügyvéd szerint nincs realitása. A gyanúsítottaktól ugyanis ujjlenyomatot vesznek. Az sem kizárt, hogy óvatosságból és elővigyázatosságból a genetikai vizsgálathoz vérmintát is.

Ennél nagyobb veszély, ha a jogerős bírósági ítélet után azzal jelentkezne a most ártatlannak tartott ikertestvér, hogy valójában ő a bűnös. A tanúkra nem lehetne számítani ennek eldöntésben, hiszen nem tudták megkülönböztetni őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára