Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A gyorsételek lassítják a véráramlást

A gyorsételek lassítják a véráramlást

A gyorséttermi szendvicsek, különösen, hogyha reggelire fogyasztják, negatív hatással vannak a véráramlásra - legalábbis ezt mutatta ki egy új vizsgálat eredménye, amelyről a Health Day számol be.

A tanulmány alátámasztotta az egészségtelen ételek káros mellékhatásait, holott nem hasonlította azt össze az egészséges étkezés hatásaival. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy az egészségtelen ételek már akár egyszeri fogyasztása is károkat okozhat a szervezetben.

A tanulmány célja az volt, hogy megnézzék mi történik a véráramban egy egészségtelen, zsíros és magas sótartalmú étel fogyasztása után. A vizsgálatban 20 egészséges, 23 átlagéletkorú fiatal vett részt.

Két csoportra osztották őket, míg egy részük két gyorséttermi szendvicset evett, addig a másik csoport tagjai nem reggeliztek. Megfigyelték, hogy az előző csoport tagjainál csökkent a véráramlás, így a vér oxigénszintje is. Akiknél ez gyakrabban előfordul, ott magasabb a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázata.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Életmód

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

2023. December 01. 12:45, péntek | Életmód

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

2023. November 30. 09:29, csütörtök | Életmód

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.