Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 19. 02:55, hétfő | Helyi
Forrás: MAGYAR NEMZET/web/zsuffa csaba

A gazdák az Egyesült Államokban is a csőd szélén állnak

A gazdák az Egyesült Államokban is a csőd szélén állnak

A gazdák az Egyesült Államokban is a csőd szélén állnak. A demokrata kormányzat dollármilliárdokat költ Ukrajna megsegítésére, pedig az amerikai gazdák helyzete is egyre rosszabb.

"Minden alkalommal, amikor megnézem a híreket, egy újabb kötelezettségvállalásról hallunk a külföldi országok megsegítésére. Ukrajnának körülbelül százmilliárd dollárral segítettünk eddig, de ebben az országban nem adnak adókedvezményeket az amerikai állampolgároknak" – idézte az amerikai Fox News Digital csatorna John Boyd Jr., az Országos Fekete Farmerek Szövetsége vezetőjét. Boyd akkor beszélt erről, amikor ismertette a mezőgazdasági dolgozók helyzetét, ami az elmúlt négy évben csak romlott.

Őszintén szólva, ma a kihalás szélén állunk – vázolta az amerikai gazdálkodók siralmas helyzetét.

Bírálta a demokraták politikáját, hogy dollármilliárdokat küldenek más országok megsegítésére, míg a saját gazdálkodóikkal nem törődnek, nem támogatják őket.

Elmondta, hogy ígéretet kapott Joe Biden elnöktől egy találkozóra, ahol megvitathatják a kérdést, de erre nem került sor. Az elnök ígéretet tett arra is, hogy segítséget nyújtanak a fekete gazdálkodók adósságainak rendezéséhez is, de abból sem valósult meg semmi, puszta ígéret maradt.

Ez a politika várhatóan tovább folytatódik: a szenátus nemrég fogadott el egy 95 milliárd dolláros nemzetbiztonsági kiegészítő csomagot Ukrajna, Izrael és az indo–csendes-óceáni térség megsegítésére.

Eközben Amerikában sok gazdálkodó kiszorul a piacról, főleg a fiatalok. A kistermelők szinte semmilyen segítséget nem kapnak a demokrata kormányzattól.

A marhahús előállításának ára az Egyesült Államokban a legalacsonyabb, mégis a tavalyi évhez képest egymilliárd fonttal csökkent a mennyisége a gazdák támogatásának hiánya miatt. Boyd elmondta, hogy az állattenyésztői piacon már látható a rossz politika eredménye: üres helyek vannak ott, ahol korábban a gazdák árulták az állatokat vagy a megtermelt mezőgazdasági termékeket.

Ha a gazdák nem tudnak befektetni, akkor kimerítik az állatállományukat, és a következő évben nem tudnak termelni, ezért lenne fontos a támogatás a kormányzat részéről.

Ezek valós problémák. És ha nem nézünk szembe velük, akkor könyörögni fogunk más országoknak, hogy küldjenek nekünk élelmiszert, ahelyett, hogy Amerika gazdálkodóit támogatnánk – fogalmazott Boyd, aki Afganisztánt és Irakot hozta fel példának, ahova az USA öntötte a dollármilliárdokat, mégsem lett semmi eredménye. Boyd óva intette Bident attól, hogy újra elkövesse ugyanezt a hibát.

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE oldalai:

Ha tetszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

InfoNógrád híroldal csoport - Csatlakozzon olvasóinkhoz!
https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák