Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Föld-Hold távolság a cél a jubileumi Országfutáson

A Föld-Hold távolság a cél a jubileumi Országfutáson

Szombattól már tizedszer rendezik meg az Országfutást, melynek szervezői abban bíznak, hogy a programnak 30 ezer ember lesz részese, összteljesítményük pedig eléri majd a Föld-Hold távolságot, azaz a 380 ezer kilométert.

A rendezők tájékoztatása szerint a tavaszi, kilencedik Országfutáson 21 ezren vettek részt, összességében 280 ezer kilométer megtéve, s most esély van arra, hogy ezt is túlszárnyalják.

A jubileumi eseményre október 12. és 23. között kerül sor. A szerepléshez ingyenesen regisztrálni kell az Országfutás honlapján. A kiírás szerint legalább 5 kilométeres szakaszt kell teljesíteni futva vagy gyalogolva, akár külföldön is, egy-egy etapot pedig többen is megtehetnek, mivel csoportoknak is lehet regisztrálni.

Az első Országfutásra 2015 márciusában került sor. Akkor a közel négyezer résztvevő 46 733 kilométert teljesített, ami több mint hússzorosa a 2246 kilométer hosszú országhatárnak.

Címkék: föld, Hold, országfutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.