Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Augusztus 09. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: positive

A felvidékieket is várja jövőre a Mátraalja Fesztivál

A felvidékieket is várja jövőre a Mátraalja Fesztivál

A Forgách-kastély kertje egy hétvégére fesztiválhelyszínné változott, a helyiek végre megmutathatták, hogyan bulizik három napon át egy igazi nógrádi.

A Mátraalja Fesztiválon a legnagyobb hangulatot kétségkívül Ganxsta Zolee és a Kartel, Curtis és Kollányi Zsuzsi, az Ocho Macho és a fesztivált záró Hooligans keltette.

Tóth Péter, a fesztivál főszervezője szerint, az új helyszín beváltotta a hozzá fűzött reményt: „A kastélykert idén tökéletes választás volt, sokat tud dobni egy fesztivál hangulatán az igényes, festői környezet. Az esemény jövőre is egész biztosan marad Szécsényben, azt azonban elárulom, hogy a név változni fog. Célunk, hogy a fesztivál híre átíveljen az országhatáron is, ezt a fajta nyitást jelzi majd az új név is: A Felvidék Kapuja Fesztivál.”

Amíg hétvégén Rióban a dobogó legfelső fokára úszásban és párbajtőrözésben álltak fel versenyzőink, addig a fesztivál saját aranyérmesei a laskát készítő palóc asszonyok voltak, akik gondoskodtak a fesztiválozók energiapótlásáról egy-egy áttáncolt koncert után. A palócföldi rendezvény folytatja tehát a megkezdett utat, a szervezők pedig bíznak benne, hogy egy év múlva sikerül még több embert megszólítani a fesztivállal határon innen és határon túl egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.

2024. Május 16. 08:08, csütörtök | Helyi

Fico elleni merénylet - Kövér László mély megdöbbenésének adott hangot.

Mély megdöbbenéssel és teljes megütközéssel töltött el a Robert Fico elleni brutális fegyveres támadás híre - írta az Országgyűlés elnöke szerda este.

2024. Május 16. 08:00, csütörtök | Helyi

Marad a kissé szeles májusi idő.

Északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton estefelé az ég is megdörrenhet.