Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 18. 07:15, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A cseh nagykövet látogatott Salgótarjánba

A cseh nagykövet látogatott Salgótarjánba

Idegenforgalmi és gazdasági kapcsolatfelvételről tárgyalt Helena Bambasová cseh nagykövet csütörtökön Salgótarjánban a város és Nógrád megye vezetőivel.

A megbeszélés után sajtótájékoztatón elmondták, hogy fontos kölcsönösen megismertetni a különböző régiókat, a gazdasági együttműködés pedig elsősorban a kis- és középvállalkozások bevonásával kezdődhet meg. Helena Bambasová ismertette: Magyarország minden megyéjét bejárja, és felajánlja segítségét a kapcsolatok kialakításában.
Ennek egyik fontos területe lehet az idegenforgalom támogatása, hiszen amíg sok magyarnak Csehország Prágát, esetleg Cesky Krumlovot jelenti, ugyanígy a csehek számára a magyarországi idegenforgalom a Balatonban, valamelyik gyógyfürdőben, tokaji bor és paprika vásárlásában merül ki - tette hozzá.
A cseh nagykövet elismerően szólt Salgótarján testvérvárosi és kulturális kapcsolatairól, és jelezte, ha a városnak van rá igénye, javaslatot tesz hasonló adottságú, méretű cseh településekkel történő, testvérvárosi együttműködést célzó kapcsolatfelvételre. Fontosnak nevezte a két ország tapasztalatcseréjét az uniós források elnyerése és felhasználása kapcsán.
Székyné Sztrémi Melinda Salgótarján polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a nógrádi térségben magas a munkanélküliség, ezért fontos lenne a befektetők megjelenése. A városvezető és a nagykövet is úgy véli, a gazdaságfejlesztést elsősorban a kis- és középvállalkozások együttműködésével lehet erősíteni, a kamarákon keresztül.
Székyné Sztrémi Melinda azt is elmondta: a megbeszélésen Szabó Sándor kormánymegbízott a közigazgatás átalakítása kapcsán szorgalmazta a tapasztalatcserét, míg Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke azt vetette fel, hogy a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakra érdemes lenne közösen felkészülnie a két országnak.

Címkék: nagykövet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.