Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2012. Január 04. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

A buszon is vigyázzunk értékeinkre!

A buszon is vigyázzunk értékeinkre!

2012. január 3-án délelőtt egy idős hölgy feljelentést tett a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, hogy az egyik helyi járaton a táskájából eltulajdonították a pénztárcáját.

A rendőrök megállapították, hogy a 71 éves nő néhány megállónyit utazott állva a zsúfolt buszon, miközben, az utazás első pár másodpercében ismeretlen személy kivette a vállán tartott, és az oldalán lógó táskájából a tárcáját. A sértett rövid idő múlva előre vette a táskát, és kezével fogta, de amikor a központban leszállt, észrevette, hogy azon két helyen is ki van nyitva a zipzár. Az eltulajdonított fekete színű bőrpénztárcában mintegy 11.000 Ft készpénz és személyes iratok voltak. Az ügyben lopás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közelmúltban történt hasonló esetek megelőzése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a helyi járatokon.
Pénzüket, értékeiket jól zárható – lehetőleg belső – zsebbe, vagy jól látható helyen, szorosan kézben tartott, zárt táskában helyezzék el, soha ne hagyják a táska tetején, vagy nyitott zsebben. A lopási szándékkal útnak induló, vagy csupán az adott helyzetet kihasználó személyek néhány másodperc alatt, észrevétlenül tulajdonítják el a „könnyen” megszerezhető értékeket.
Amennyiben lehetőség van rá, ne a legzsúfoltabb járműveket válasszák, várják meg a néhány perccel később érkező buszt. Közlekedésük során figyeljenek saját és utastársaik táskáira, ruházatára és amennyiben bűncselekményt észlelnek, értesítsék a rendőrséget és a jármű vezetőjét. Ha szemtanúi lesznek lopásnak vagy más jogsértésnek, kérjük minél több adatot jegyezzenek meg az elkövető külsejéről, menekülésének irányáról.
Bejelentéseiket megtehetik a 06-32/411-255-ös telefonszámon a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, vagy hívhatják 107-es, 112-es segélyhívó számokat.

Címkék: helyi járat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 12:55, kedd | Helyi

Útlezárás versenyautó tesztelés miatt

A Zagyvaróna és Cered közötti útszakaszon időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2020. Június 02. 11:30, kedd | Helyi

Erdei iskolákat alakítottak szlovák és magyar erdőgazdaságok közösen

Erdei iskolákat alakítottak szlovák és magyar erdőgazdaságok közösen a szlovákiai Léván és a Nógrád megyei Somoskőn.

2020. Május 29. 12:58, péntek | Helyi

Különélő feleségét bántalmazta – letartóztatásba került

A Pásztói Járási Ügyészség egy huszonöt éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelését indítványozta, aki súlyosan bántalmazta tőle különélő feleségét.

2020. Május 29. 12:00, péntek | Helyi

A Zenthe Ferenc Színház már készül az új évadra

A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hivatalosan is lezárta a 2019/2020-as színházi évadát. A koronavírus járvány miatt hozott intézkedések már március közepén félbeszakították a próbafolyamatokat.