Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 10. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A belügyminisztertől várják a megoldást az ipolytarnóciak

A belügyminisztertől várják a megoldást az ipolytarnóciak

Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak közös levélben azok az ipolytarnóci lakók, akiknek házait rendszeresen elönti a kiáradó Ipoly folyó.

Levelükben sürgős tájékoztatást kérnek arról, mikor történik meg az ártéri ingatlanok kiváltása.
A helyzet előzménye, hogy Nagy Andor (KDNP), a térség országgyűlési képviselője javaslatára az Országgyűlés decemberben 50 millió forintot különített el a költségvetésben az érintett ártéri ingatlanok kiváltására. Korábban a Nógrád megyei falu 50 millió forintot nyert az Ipoly gátjának megerősítésére, de mivel a hatósági vizsgálatok során kiderült, hogy a munkát ennyi pénzből nem lehet elvégezni, az önkormányzat visszaadta a pénzt.
A faluban nyolc ingatlanban kilenc családot érint a kiváltás. A lakók május végi levelükben azt írták, a családok kiválasztották azokat az ingatlanokat, amelyeket cserelakásként elfogadnának, az eladók türelmetlenek. Kitértek arra is, nem tudják, műveljék-e a kerteket, elvégezzék-e házaikon a karbantartásokat, hova írassák be a gyerekeket óvodába, iskolába.
Szabó Tibor (Fidesz), Ipolytarnóc polgármestere elmondta: a belügyminiszteri válasz még nem érkezett meg a levélre. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium két munkatársa márciusban helyszíni szemlét folytatott, fényképeket készített, és elvitte az ingatlanok adatanyagait.
Minden iratanyagot becsatolt, amit a látogatás óta kértek, és folyamatosan tartja a kapcsolatot az illetékes főosztályvezető-helyettessel - mondta a polgármester, hozzátéve: jogosnak tartja a lakók felháborodását, hiszen öt hónap alatt nem történt érdemi előrelépés az ügyben.
Szabó Tibor közölte: a Nógrád Megyei Kormányhivatal három munkatársa csütörtökön megtekintette az árvízi lakóházakat és a kiválasztott csereingatlanokat, a műszaki felmérést jövő héten küldik el a Belügyminisztériumba.
Mint elmondta, két család Ipolytarnócon maradna, négy másik településre költözne, két tulajdonos pénzmegváltást kér, egy pedig nem kíván részt venni a programban, vagyis nem költözik ki.

Címkék: Ipolytarnóc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.