Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 18. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Fenyvesi Gábor/Fidesz-KDNP

A baloldali teljesítmény értékelése 2014-2024.

A baloldali teljesítmény értékelése 2014-2024.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Salgótarjáni Szervezetének sajtóközleménye.

A leépülés és a kudarcok évtizede volt városunkban

Sokan úgy gondolhatnák, csak politikai lózung, hogy az elmúlt 10 évben a baloldal bizonyította alkalmatlanságát a város vezetésére. Sajnos a baloldal tehetségtelensége, hozzá nem értése és lustasága számos ponton bizonyítottan tetten érhető. Salgótarján leszakadása folyamatos, az elmaradt fejlesztések, az elvesztegetett fejlesztési források a baloldal történelmi bűne!
2014-ben a baloldal még Dóra Ottó vezetésével azzal kampányolt, hogy eltörlik a fizetős parkolást, utasbarát buszközlekedést vezetnek be, munkahelyeket teremtenek, sőt arra is utalgattak, hogy Budapesthez közelítik majd a fizetéseket.
Ehhez képest Dóra Ottó, majd Fekete Zsolt vezetésével, kiegészülve a Huszár-Molnár párossal, Salgótarján a fizetések terén nem közelített Budapesthez, de még csak Balassagyarmathoz sem. A kampányban az is többször felmerült, hogy a tiszteletdíjukat a felére csökkentik. Ehhez képest az elmúlt tíz évben csak nőttek a polgármesteri és alpolgármesteri fizetések!
Bár a fizetős parkolást részben ugyan megszüntették, de csak káoszt okoztak az egész városban, mert új parkolási rendszert nem vezettek be helyette, a parkolási gondokat a mai napig nem oldották meg. Nem vezettek be utasbarát tömegközlekedést sem. Gyakorlatilag semmi nem teljesült az ígéretekből, csak politikai beetetések voltak.
2016-ban az időközi választások után (Fekete Zsolt háta mögé bebújva) a Huszár-Molnár politikai vezetés a saját pozíciói megerősítésének érdekében mindenkit eltávolított a vezetés környékéről, akinek Dóra Ottóhoz köze volt, sőt Huszár Máté még egykori mentorát, akinek szinte mindent köszönhetett a párton belül, Boldvai Lászlót is hátbaszúrta.
De nézzük, hogy mi volt Fekete Zsolt, Huszár Máté és Molnár Károly 2016-os választási ígéretcunamija.
A teljesség igénye nélkül: új zöldmezős területek megszerzése, Síküveggyár, Öblösüveggyár, Acélgyár területének rendbetétele, munkahelyteremtés, szociális szövetkezetek, szociális városrehabilitáció az Acélgyári úton és környékén, fejlesztik a Tóstrand területét, a strand és környékének fejlesztése, a Strand Hotel felújítása, visszaszerzik a Népjóléti épületét, a Dolinka fejlesztése, felújítják a teljes ivóvíz- és csatornahálózatot, növelik a rendőri jelenlétet, nagyobb hangsúlyt fektetnek a peremkerületekre, bevásárlóközpont épül a bolgár kertészet területén stb. stb. A 2016-os ígéretekből is csak a sallangok valósultak meg. Az igazi átütő nagy projektekből semmi nem lett.

2019-ben Fekete Zsolt és Huszár Máté Brüsszelben járt Ujhelyi – akkor még MSZP-s EP képviselőnél. Annál az Ujhelyinél, aki már brüsszeli pénzeket ígért 2014-ben is, még irodát is nyitott a városban. Nos, a 2019-es látogatásig, sőt azóta sem Ujhelyinek köszönhetően egyetlen eurócent brüsszeli közvetlen forrás nem érkezett a városba. Ez is hazugság volt.
2019-ben Fekete Zsolt és Huszár Máté hazautazásuk után az alábbiakat ígérték: Somlyóbánya komplex megújítását, turisztikai fejlesztéseket (Eresztvény, a Dornyay Turistaház, Salgóbánya legalább egy részének rendbetétele), ígérték továbbá a meglévő iparterületek felvásárlását, rekultivációját, valamint az egészségügyben a helyi ellátórendszer fejlesztését.
Ehhez képest nem lett Somlyóbánya megújítva, a turisztikai fejlesztésből annyi valósult meg, hogy múzeum lett a Dornyayból, nem lettek az ipari területek sem megvásárolva, sem rendbetéve, az egészségügy területén pedig néhány rendelő újult meg a kormány által biztosított TOP keretből.
Ezek után értékelve az elmúlt 10 év baloldali városvezetési teljesítményt, jóindulattal a kettes alá adható. De ez is csak azért, hogy még véletlenül sem merüljön fel a ciklus ismétlésének a lehetősége.
Enyhe túlzással kijelenthetjük, hogy csak olyan fejlesztések valósultak meg a TOP fejlesztési forrásokból a múltban, amelyek magvalósulása túl nagy képzelőerőt, kreativitást, gondolkodást és plusz lobbierőt nem kívántak.
Az elmúlt 2 ciklus leggyalázatosabb cselekedete volt a helyi baloldalnak, hogy munka és együttműködés helyett ellenállást hirdettek a kormány ellen. Vörös bástya építéssel egybekötött ellenállást Ujhelyivel Brüsszelben, majd a főtéren Molnár Károllyal az élen!
Az ellenállás ellenére az Orbán-kormány, felelősséget érezve az itt élő emberek életminőségének javítása érdekében, több mint 10 milliárd forint fejlesztési forrást biztosított a TOP-ból, már megítélt közel 12 milliárdot a TOP+ keretből, biztosított 1,5 milliárd forint szabadfelhasználású keretet, 1 milliárd forintot a Modern Városok Program tervezéséhez, nem beszélve a Modern Városok Program által kínált lehetőségekről, jelentős támogatást adott a cégeknek, a civil szervezeteknek, közfoglalkoztatásra, a csődhelyzet elkerülésére.
Mit tudott ebből kihozni a baloldal? Annyit, hogy Fekete Zsolt minden fejlesztés koordinálását átengedte a politikai vezetésnek, Molnár Károlynak, aki mögött ott állt, ott áll Huszár Máté.
Ennek következménye a botrányos piacfelújítás, ahol elköltésre került 1,6 milliárd forint. Tessék majd megnézni, mit kapnak ennyi pénzért a salgótarjániak!
Elköltöttek 1 milliárdot a Modern Városok Program előkészítésére úgy, hogy abból semmi nem valósult meg. Nem lett tóstrand fejlesztés, meg ütőssportok háza, nem lett atlétikai pálya.
A TOP kereten belül elbukták a saját ötletüket is, a Bányamanó múzeumot, ahol a város közel 1 milliárd forint fejlesztési forrást veszített el úgy, hogy még a költségvetésből is vissza kellett fizetni több mint 70 millió forintot.

Az elvesztegetett elmúlt 10 év a baloldal és a baloldali politikai vezetés, különösen Huszár Máté és Molnár Károly bűne. Ezzel a teljesítménnyel a város leszakadása tovább folytatódott.
Sajnos bebizonyosodott, hogy az az út, amelyen 2014-ben a baloldal irányításával elindult a város zsákutca volt. Ezen az úton nincs hová továbbmenni!
Elérkeztünk az út végére. Ideje új vezetővel, új utakat keresni.
Hajrá, Salgótarján!

Salgótarján, 2024. március 20.

Fenyvesi Gábor
városi elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák