Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Június 02. 10:59, csütörtök | Helyi
Forrás: police

8 baleset, 4 sérült - 3 nap Nógrád megyében

8 baleset, 4 sérült - 3 nap Nógrád megyében

Az elmúlt három nap történései Nógrád megye közútjain.

Szendehely belterületén közlekedett 2022. május 30-án 9 óra 5 perckor egy 42 éves férfi személygépkocsival, amikor a jármű motorja meghibásodott és az olaj az úttestre folyt, amelyen a segédmotoros kerékpárral haladó férfi megcsúszott és a szalagkorlátnak ütközött. A motoros a baleset következtében megsérült.

Egy 72 éves férfi haladt május 31-én 7 óra 10 perc körül Balassagyarmaton, a Temető utca, és a Patvarci út kereszteződésében személygépkocsival, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, az útkereszteződésbe bekanyarodott, ahol a balról érkező és egyenesen haladó tehergépkocsival összeütközött. A balesetben egy személy sérült meg.

Salgótarjánban, az Arany János útra személygépkocsival kanyarodott ki egy 42 éves nő ugyanezen a napon 9 óra 50 perc körül, amikor az „Elsőbbségadás kötelező” tábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget az ott haladó személygépkocsinak és azzal összeütközött. A balesetben egy férfi sérült meg.

Egy 21 éves férfi haladt elektromos rollerrel június 1-jén 10 óra 50 perc körül Salgótarjánban, a Szerpentin úton, amikor a kavicsos úttesten egyensúlyát vesztette, felborult és megsérült.

Az elmúlt három napon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megye rendőrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö