Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. December 22. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: 3100.hu

66 jó tanuló, jó sportoló fiatalt díjaztak idén Salgótarjánban

66 jó tanuló, jó sportoló fiatalt díjaztak idén Salgótarjánban

A napokban átadták Salgótarjánban a városi jó tanuló, jó sportoló elismeréseket. A 66 fiatal mellett 5 utánpótlás-edző, testnevelő munkáját is elismerték.

A díjat azok a salgótarjáni általános- vagy középiskolai tanulók kaphatják meg, akik mind tanulmányi, mind sporteredményeiket tekintve kiemelkedően teljesítenek. Huszár Máté alpolgármester a díjátadón úgy fogalmazott: azok a diákok, akik a kettő összhangját kiemelkedő módon gyakorolják, valóban méltóak az elismerésre. A díjak nagy száma bizonyítja, hogy a salgótarjáni diákok a tanulmányi elvárások magas szintű teljesítése mellett kiváló eredményeket értek el a hazai bajnokságokon és a nemzetközi megmérettetéseken is – tette hozzá.

A díjátadón 66 salgótarjáni fiatal teljesítményét ismerték el. Csapatsportágakban elért eredményeket tekintve a város ifjú kézilabdázói és labdarúgói vehettek át nagy számban elismeréseket, illetve a csapatbajnokságokban előkelő helyen végzett teniszezők. Egyéni sportokat tekintve a legtöbb elismerés Salgótarján fiatal hegyikerékpárosainak és tájfutóinak, illetve triatlonozóinak és atlétáinak jutott. Az oktatási intézmények oldaláról elmondható, hogy a Salgótarjáni Általános Iskola (SÁI) Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának diákjai közül kimagasló számban, összesen 25-en vehettek át elismerést. A SÁI Székhelyintézményének (korábbi nevén a Gagarin) diákjai közül 13-an, a Kodály Zoltán Tagiskola tanulói közül pedig 10-en találhatóak a díjazottak között. A középiskolák közül a Bolyai János Gimnázium diáksága hozott el több, összesen 15 elismerést.

A díjazottak teljes listája alább olvasható.

LISTA

A fiatalok díjazásán felül az ünnepségen került sor az utánpótlás nevelésében nyújtott kimagasló teljesítmények elismerésére is. Munkájáért elismerést vehetett át Babják Csaba, az SBTC utánpótlásának labdarúgó-edzője és Bártfai Ferenc, a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club utánpótlásának kézilabda-edzője. Díjat vehetett át Józsa Barna, a Palóc Karate Szövetség edzője, Szentiványi Brigitta, a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Tagiskolájának testnevelő tanára és Tóth Zsolt, a Skorpió SE futsalcsapatának edzője is.

A díjátadón készült fotóból a Nógrád Sportja állított össze egy galériát, mely az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Galéria

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,