Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Október 13. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

51,5 millió forint rendkívüli támogatás Salgótarjánnak

51,5 millió forint rendkívüli támogatás Salgótarjánnak

Döntött a Belügyminisztérium a helyi önkormányzatok rendkívüli szociális támogatásáról – Salgótarjánba mintegy 51,5 millió forint vissza nem térítendő összeg érkezik erre a célra.

A több mint ötvenmilliós támogatási összeg a teljes, országos keret nem egész hat százaléka, Mohács, Orosháza és Kaposvár után a negyedik legmagasabb összeg. Tavaly 7,7 millió forintot kapott ezen jogcímen a megyeszékhely önkormányzata. A kötelező ellátáson kívül a város önkormányzata a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások, valamint a gyógyszerkiadások viseléséhez nyújt települési támogatást, melynek fedezete elsősorban az iparűzési adóbevétel. Salgótarján városa azért nyújthatta be pályázatát a rendkívüli támogatásra a kormány felé, mert megfelel annak a kritériumnak, hogy egy lakosra jutó adóerő-képessége nem haladja meg a 32.000 forintot. Ez a megyeszékhely esetében 19.889 forint. Nógrád megyéből ugyanezen forrásból 2,2 millió forint érkezik Karancsságra, bő másfélmillió forint Szátokra és Nógrádmegyerbe, továbbá bő 1,1 millió forint Endrefalvára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,