Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 02. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

5 nap - 14 sérült

5 nap - 14 sérült

Az elmúlt öt napon hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Nógrád megyében.

Salgótarjánban, a Budapesti úton közlekedett 2022. október 29-én a kora reggeli órákban egy 24 éves férfi személygépkocsival, amikor elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőt. A gyalogos a baleset következtében megsérült.

Szécsény belterületén haladt egy 20 éves személygépkocsivezető október 30-án a késő esti órákban, amikor egy balra ívelő kanyart követően a járművel megcsúszott és az úttestről lehaladva egy távközlési oszlopnak, majd egy fának ütközött. A baleset során a jármű vezetője, valamint négy utasa megsérült.

Kálló településen október 31-én 9 óra 8 perckor egy 77 éves férfi gépkocsival az úttestről lehaladt és az árokba hajtott, amelynek következtében a sofőr és utasa megsérült.

Ugyanezen a napon a délelőtti órákban egy 28 éves személygépkocsivezető Salgótarján belterületén, a Budapesti úton lévő körforgalomba behaladva nem biztosított elsőbbséget és elütötte az ott közlekedő kerékpárost. A kerékpáros a baleset során megsérült.

A 23-as számú főúton, Nemti külterületén közlekedett gépkocsival november 1-jén 10 óra 58 perckor egy 21 éves férfi, amikor egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott és nekiütközött a szemközti forgalmi sávban haladó járműnek, majd az arra közlekedő autóbusznak. A baleset következtében hárman megsérültek.

Ugyanezen a napon 19 óra 30 perckor Rimóc belterületén csúszott meg személygépkocsival és ütközött villanyoszlopnak egy 20 éves férfi. A balesetben a sofőr és utasa is megsérültek.

Nógrád megyében az elmúlt öt napon a rendőrök további nyolc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az őszi időszakban is jellemzően sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább az útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy az út valamely tartozékának ütközik. Ezért kérjük Önöket, hogy főleg az útkanyarulatokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsék meg, hiszen ott vízátfolyások lehetnek, amelyek a nem megfelelő sebességgel és esetleg kopott gumiabronccsal kombinálva a már említett balesetet okozhatják.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö