Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 05. 15:45, csütörtök | PR

5 dolog, amit biztosan nem visznek el a lomtalanításnál

5 dolog, amit biztosan nem visznek el a lomtalanításnál

Nyakunkon a lomtalanítási szezon, végre szabadulhatunk a felesleges holmiktól, amiket egy éven át dédelgettünk pincékben, padláson, de jó tudni, hogy nem visznek el mindent a lomtalanításkor sem.

Évente egyszer a legtöbb városban elvégzik a lomtalanítást, ami nagy segítség az év közben feleslegessé vált holmiktól való szabadulásban. Az éves szemétdíjban benne van a lomtalanításkori holmik elszállítása, ilyenkor ingyen elszállítják a kihelyezett lomokat, bútorokat vagy műszaki cikkeket a köztisztaságért felügyelő vállalatok a településeken. Ugyanakkor vannak szabályok, amiket ekkor is fontos betartani.

Ami a szelektívbe való

A szelektíven gyűjthető anyagokat, mint a papír, üveg, fém és műanyag hulladékot, nem lehet kihelyezni. Ezeket év közben folyamatosan kell a megfelelő szelektív gyűjtőkbe elvinnünk, nem lehet tőlük egyszerre szabadulni.

Zöldhulladék

Tavasszal sok zöldhulladék is összegyűlik, de sajnos a kertben keletkező ágnyesedék, száraz lomb vagy fű nem a lomtalanításhoz tartozik. Ezeket jobb komposztálás útján hasznosítani, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor év közben külön, a szemétszállító által logózott zsákokban kihelyezni, aminek külön díja van.



Építési törmelék

Ha kicseréltük az ablakokat az év során és még mindig a pincében ülnek három zsák építési törmelék társaságában, sajnos el kell szállíttatnunk, mert építési törmeléket, sittet sem visznek el a lomtalanításkor.

Veszélyes hulladék

Nagyon fontos, hogy az olyan veszélyes hulladéknak minősülő tárgyak, mint a használt akkumulátor, vagy akár a lecserélt villanybojler, szintén nem kerülhetnek a lomtalanításba. Ezeket erre kijelölt helyen lehet megfelelő körülmények és feltételek mellett leadni.

Gumiabroncs és gépjárműroncs

Ezek bizony a roncstelepre valók, vannak olyan részeik, amik veszélyes hulladéknak minősülnek. A lomtalanításkor ezek sem mehetnek a kukába.

Mit kezdjünk azzal, amit nem visznek el?

Ha nem tudjuk kivárni az éves lomtalanítást, vagy nem akarunk bajlódni azzal a lommal, amit nem lehet lomtalanításkor kihelyezni, kérhetünk segítséget profi cégektől. A lomtalanítási árak nem vészesek, érdemes kapcsolatba lépni több céggel és árajánlatot kérni, így a végén nem marad a nyakunkon az a lom, ami miatt úgyis külön kellene intézkednünk.

Ezek a vállalatok nagy gyakorlattal szedik össze és viszik el az összes felesleges holmit és gondoskodnak minden elszállított lom megfelelő kezeléséről is. Mindent elvisznek, mert olyan partnerekkel dolgoznak, akik átveszik a hulladékokat is szakszerű feldolgozásra, tárolásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat