Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2020. Március 05. 15:45, csütörtök | PR

5 dolog, amit biztosan nem visznek el a lomtalanításnál

5 dolog, amit biztosan nem visznek el a lomtalanításnál

Nyakunkon a lomtalanítási szezon, végre szabadulhatunk a felesleges holmiktól, amiket egy éven át dédelgettünk pincékben, padláson, de jó tudni, hogy nem visznek el mindent a lomtalanításkor sem.

Évente egyszer a legtöbb városban elvégzik a lomtalanítást, ami nagy segítség az év közben feleslegessé vált holmiktól való szabadulásban. Az éves szemétdíjban benne van a lomtalanításkori holmik elszállítása, ilyenkor ingyen elszállítják a kihelyezett lomokat, bútorokat vagy műszaki cikkeket a köztisztaságért felügyelő vállalatok a településeken. Ugyanakkor vannak szabályok, amiket ekkor is fontos betartani.

Ami a szelektívbe való

A szelektíven gyűjthető anyagokat, mint a papír, üveg, fém és műanyag hulladékot, nem lehet kihelyezni. Ezeket év közben folyamatosan kell a megfelelő szelektív gyűjtőkbe elvinnünk, nem lehet tőlük egyszerre szabadulni.

Zöldhulladék

Tavasszal sok zöldhulladék is összegyűlik, de sajnos a kertben keletkező ágnyesedék, száraz lomb vagy fű nem a lomtalanításhoz tartozik. Ezeket jobb komposztálás útján hasznosítani, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor év közben külön, a szemétszállító által logózott zsákokban kihelyezni, aminek külön díja van.Építési törmelék

Ha kicseréltük az ablakokat az év során és még mindig a pincében ülnek három zsák építési törmelék társaságában, sajnos el kell szállíttatnunk, mert építési törmeléket, sittet sem visznek el a lomtalanításkor.

Veszélyes hulladék

Nagyon fontos, hogy az olyan veszélyes hulladéknak minősülő tárgyak, mint a használt akkumulátor, vagy akár a lecserélt villanybojler, szintén nem kerülhetnek a lomtalanításba. Ezeket erre kijelölt helyen lehet megfelelő körülmények és feltételek mellett leadni.

Gumiabroncs és gépjárműroncs

Ezek bizony a roncstelepre valók, vannak olyan részeik, amik veszélyes hulladéknak minősülnek. A lomtalanításkor ezek sem mehetnek a kukába.

Mit kezdjünk azzal, amit nem visznek el?

Ha nem tudjuk kivárni az éves lomtalanítást, vagy nem akarunk bajlódni azzal a lommal, amit nem lehet lomtalanításkor kihelyezni, kérhetünk segítséget profi cégektől. A lomtalanítási árak nem vészesek, érdemes kapcsolatba lépni több céggel és árajánlatot kérni, így a végén nem marad a nyakunkon az a lom, ami miatt úgyis külön kellene intézkednünk.

Ezek a vállalatok nagy gyakorlattal szedik össze és viszik el az összes felesleges holmit és gondoskodnak minden elszállított lom megfelelő kezeléséről is. Mindent elvisznek, mert olyan partnerekkel dolgoznak, akik átveszik a hulladékokat is szakszerű feldolgozásra, tárolásra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 20:17, kedd | PR

Ismét bővült az M4-es autópálya

Nemrégiben adták át az M4-es gyorsforgalmi út újabb szakaszát. Az Üllő és Albertirsa közti elkészült résszel együtt már 45 km egybefüggő szakasza van az autópályának a kivitelezőknek köszönhetően.

2020. Április 07. 20:02, kedd | PR

Hogyan nyelvvizsgázz ingyen?

Nyelvtudásra és nyelvvizsgára nagy szükség van a mai világban, de ezek igen költségesek. Van azonban arra is lehetőség, hogy ingyen tanulj, és arra is, hogy ingyen szerezz nyelvvizsgát. Mutatjuk!

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.