Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 15. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: police

5 baleset, 2 sérült

5 baleset, 2 sérült

Az elmúlt négy nap alatt Nógrád megyében egy gépjármű utasa és egy gyalogos sérült meg közúti közlekedési baleset következtében.

Egy 53 éves férfi 2021. február 12-én 15 óra 50 perc körül Rétságon, a Kossuth út és Rákóczi út kereszteződésében a személygépkocsijával balra kanyarodott, és nekiütközött egy ott egyenesen haladó járműnek. A baleset következtében egy fiatal lány megsérült.

Bujákon, a Diófa úton egy 36 éves nő tolatott személygépkocsival 2021. február 14-én 10 óra 30 perc körül, amikor a mögötte elhaladó gyalogost elütötte, aki ennek következtében megsérült.

A balesetek körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A rendőrök az elmúlt négy napon a megye közútjain történt további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék hirtelen irányváltoztatásra vagy fékezésre! Várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét, pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni! Egyenrangú utak találkozásánál a jobbkéz-szabály alapján dől el a járművek áthaladási sorrendje, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére. Sokan figyelmen kívül hagyják azt is, hogy bekanyarodáskor elsőbbséget kell adni azon az úttesten áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá a kerékpársávon, kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére is.

A kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Akinek pedig elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt megkapja-e!

A balesetek megelőzése érdekében lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén úttestre lépő gyalogosokra.

Kérjük továbbá, hogy a mindenkori időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Számoljanak azzal, hogy a téli hónapok velejárói a csúszós utak és a változó időjárási tényezők! Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy vezessenek a KRESZ szabályait betartva, óvatosan és körültekintően!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

2021. Február 25. 11:00, csütörtök | Helyi

Megtérítette a kárt és bocsánatot kért – elkerülte a bírósági felelősségre vonást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az eredményesen végződött közvetítői eljárás után megszüntette a magánlaksértés miatti büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, aki rátörte volt barátnőjére a lakása ajtaját.

2021. Február 24. 13:31, szerda | Helyi

Betöréses lopással gyanúsítható

Egy 22 éves nagylóci lakost állítottak elő a szécsényi rendőrök.

2021. Február 23. 11:03, kedd | Helyi

Ne utaljon vagy adjon át pénzt telefonon történő megkeresésre idegennek!

Fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljon az úgynevezett „unokázós csalások” áldozatává!