Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2015. Április 08. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban

41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban

Nógrád megyében az elkövetkezendő hónapok során több mint 41 kilométer közút teljes körű felújítása történik meg...

...mintegy 4,2 milliárd forint értékben - jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. A munkálatok részeként nem csak új aszfaltréteget kapnak az érintett szakaszok, hanem megtörténik a kiegészítő infrastruktúra megújítása is, így buszmegállók, műtárgyak, padkák, közlekedésbiztonsági berendezések, szalagkorlátok, táblák, forgalomlassító szigetek, prizmák is a kivitelezés részét képezik.

A 21-es számú főúton Salgótarján belterületén megújul a zagyvapálfalvai négysávos, valamint az Eperjes-telep és a belváros közötti szakasz. A 22-es számú főúton felújítják a Rétság és a pusztaberki elágazó közötti, az Érsekvadkert belterületén található, az Őrhalom és Szécsény közötti valamint a Szécsény és Endrefalva közötti szakaszokat, Endrefalva és Kishartyán között a főút egyes szelvényeit, de megújul a 22-es Salgótarjánba bevezető szakasza is. A 23-as számú főúton Kisterenye és Nemti között, illetve Nemti belterületétől egészen Nádújfaluig végeznek majd felújítást.

Egy másik forrásból bekötőutak újulnak meg: 3,3 kilométeren a Felsőtold és Garáb közötti, valamint 4,5 kilométeren Kálló és Erdőtarcsa között – a felújítások ezen esetekben is teljeskörű munkálatokat jelentenek. A kivitelezések a közbeszerzési eljárások lezárását követően az elkövetkezendő hónapokban indulnak.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö