Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 08. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban

41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban

Nógrád megyében az elkövetkezendő hónapok során több mint 41 kilométer közút teljes körű felújítása történik meg...

...mintegy 4,2 milliárd forint értékben - jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. A munkálatok részeként nem csak új aszfaltréteget kapnak az érintett szakaszok, hanem megtörténik a kiegészítő infrastruktúra megújítása is, így buszmegállók, műtárgyak, padkák, közlekedésbiztonsági berendezések, szalagkorlátok, táblák, forgalomlassító szigetek, prizmák is a kivitelezés részét képezik.

A 21-es számú főúton Salgótarján belterületén megújul a zagyvapálfalvai négysávos, valamint az Eperjes-telep és a belváros közötti szakasz. A 22-es számú főúton felújítják a Rétság és a pusztaberki elágazó közötti, az Érsekvadkert belterületén található, az Őrhalom és Szécsény közötti valamint a Szécsény és Endrefalva közötti szakaszokat, Endrefalva és Kishartyán között a főút egyes szelvényeit, de megújul a 22-es Salgótarjánba bevezető szakasza is. A 23-as számú főúton Kisterenye és Nemti között, illetve Nemti belterületétől egészen Nádújfaluig végeznek majd felújítást.

Egy másik forrásból bekötőutak újulnak meg: 3,3 kilométeren a Felsőtold és Garáb közötti, valamint 4,5 kilométeren Kálló és Erdőtarcsa között – a felújítások ezen esetekben is teljeskörű munkálatokat jelentenek. A kivitelezések a közbeszerzési eljárások lezárását követően az elkövetkezendő hónapokban indulnak.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)