Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 05. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: salgotarjan

25 éves a magyar önkormányzatiság

25 éves a magyar önkormányzatiság

Az 1990-es rendszerváltozás vitathatatlan és érezhetően legpozitívabb vívmánya volt az önkormányzati rendszer létrehozása, melynek alapjait az önkormányzati törvény alapozta meg.

Salgótarján önkormányzata ennek szellemében emlékezett meg a demokrácia egyik alappilléréről, a magyar önkormányzatiság 25 évvel ezelőtti megalakulásáról.

A város vezetése 2015. október 3-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központ üvegcsarnokába invitálta mindazokat, akik 1990-től napjainkig a bármelyik ciklusban a várost vezető önkormányzatok tagjai voltak, hogy politikai hovatartozástól függetlenül emlékezzenek meg az önkormányzatiság negyedszázados jubileumáról. A jelenlegi és volt önkormányzati „szereplőket”, a meghívott testvértelepülések delegációit Dóra Ottó polgármester köszöntötte.

Ezután – a magyar önkormányzatiság negyedszázados ünnepéhez kapcsolódva – Salgótarján zenei ikonja, a városból elszármazott Pándi Piroska Liszt-, Príma- és Madách-díjas operaénekes-előadóművész gálakoncertjét tekinthette meg az ünneplő közönség. A művésznő első színpadra lépésének 30. évfordulóján szülővárosában adta jubileumi koncertjét.

A rendezvény a koncertet követő állófogadással fejeződött be.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,