Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Október 06. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

23-an nekik köszönhetik az életüket

23-an nekik köszönhetik az életüket

23 életet mentettek meg a szezonban a balatoni vízi mentők. Az önkéntesekből álló szervezettel a katasztrófavédelem megújítja együttműködését 2012-re.

Idén nyáron több mint ezer esetben riasztották a zánkai központú balatoni vízi mentőket. Elláttak könnyű sérülteket, de súlyosabb töréseket, zúzódásokat is. 2012-re a katasztrófavédelem megújítja együttműködését az önkéntes mentőkkel. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát 1999-ben alapították, a szervezet közhasznú egyesületként működik. 2009-ben és 2010-ben százmillió forint bevétele volt.

Pánczél Andrea, a Mol Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója elmondta: „Társadalmi szerepvállalásunknak egy fontos pillére, hogy olyan programot támogatunk, amely egyrészt sok embert ér el, másrészt pedig közvetlenül életeket ment illetve baleseteket előz meg.”

A vízi mentők október 31-ig készenléti ügyeletet tartanak. Télen két hajójuk áll szolgálatban a Balatonon. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 12:38, kedd | Kék hírek

Megkéselt egy kisfiát védelmező apát, vádat emeltek ellene a fővárosban

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 38 éves férfival szemben, aki rátámadt egy 10 éves kisfiúra az utcán, majd a fia védelmére kelő apát egy késsel megszúrta.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Kék hírek

Tinilányt próbált megerőszakolni - bíróság elé állította az ügyészség a támadót

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 27 éves román állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt, egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt.

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.