Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Június 04. 23:20, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:PAJERSZKI ATTILA

Meleg, szűrt napsütéses idő.

Meleg, szűrt napsütéses idő.

Délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést.

Hétfőn Az északkeleti tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, akár viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb.

Kedden reggel még északkeleten várható csapadék, majd a gyakran megnövekvő felhőzetből ismét többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Átmenetileg visszaesik a hőmérséklet: 19-25 fok várható.

Szerdán is marad a változékonyság: a gomolyfelhős-napos időben több helyen várható eső, zápor, zivatar. Ezeket néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Az élénk délkeleti szélben 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján is gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, elszórtan - legkisebb eséllyel a keleti és középső területeken - alakulhatnak ki záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Délután 20-28 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz felettünk időjárási front, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.

A magasban zajló melegedés miatt az arra érzékenyebbeknél emellett enyhe melegfronti tünetek is jelentkezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak, feszültebbek lehetnek.

A felhősebb tájakon élők kicsit lehangoltabbak lehetnek.

Északkeleten gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis a fátyolfelhők érkezése előtt elérheti az erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék magas

Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék közepes
Lórom alacsony
Útifű alacsony
Hárs nincs
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Fotó: Pajerszki Attila Köszönjük

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.