Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 04. 14:22, kedd | Külföld
Forrás: frisss.hu

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

Az előrejelzések szerint pénteken nemcsak a magasabban fekvő helyeken, hanem a völgyekben is lehet hóra számítani. Ausztriában akár 20-60 centiméternyi hó is hullhat.

Hiába köszönt be hamarosan a csillagászati nyár, nyugati szomszédunknál – főként Tirol és Salzburg tartományokban – több helyen havazik, vagy havas eső esik. Mindkét helyen készültségbe helyezték az útkezelőket, illetve arra készülnek, hogy az említett helyeken újra havazaskötelező lesz a téli gumi használata.

Az előrejelzések szerint a nyugati tartományokban, illetve délnyugaton akár már 600 méteres tengerszint szerinti magasságban is havazhat, míg a hegyekben 20-60 centiméter hó is hullhat.

Svájcban sem sokkal jobb a helyzet: a fővároshoz, Bernhez közeli Aeschiriedben körülbelül 1000 méterrel a tengerszint felett mindent ellepett a hó.

Csehországban fagyok idézik viszza a telet, volt ahol -5 foknál is hidegebb volt hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.