Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 23. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

2013 a fordulat éve volt Salgótarjánban

2013 a fordulat éve volt Salgótarjánban

Salgótarján polgármestere: 13 milliárdot kapott a város az elmúlt három évben

Kilenc és fél milliárd forint a salgótarjáni önkormányzatnak már megítélt, illetve folyamatban lévő fejlesztésekhez az elmúlt három évben nyújtott központi forrás, így a rendkívüli kormánytámogatásokkal együtt csaknem 13 milliárd forintot kapott az önkormányzat a normatíván felül - jelentette be a város polgármestere.
Székyné Sztrémi Melinda az önkormányzati cégek vezetői és az önkormányzati intézményeket támogató vállalkozók évértékelő találkozóján azt mondta: 2007-től az alulfinanszírozott városuknak több mint hétmilliárd forintot kellett bankkölcsönök törlesztésére fordítania, így "majd egy egész éves költségvetését veszítette el ebben az időszakban Salgótarján".
A polgármester hozzátette: 2013 számukra a fordulat éve volt, ugyanis a kormányzati intézkedéseknek köszöntően megszabadultak a banki terhektől, és fejlődési pályára állt a város. Emlékeztetett rá, hogy 2010-től 3,2 milliárd forint rendkívüli kormánytámogatáshoz jutott Salgótarján önkormányzata, legutóbb néhány napja kaptak újabb, 430 millió forintos rendkívüli támogatást. Megjegyezte, hogy 2007 és 2010 között mindössze 32 millió forintot kapott a normatíván felül a város.
A polgármester kifejtette: a kölcsönöktől való megszabadulással a kötelező feladataikat magasabb színvonalon láthatják el, például a háziorvosoknak, a körzetekben dolgozó gyermekorvosoknak, fogorvosoknak havi rendszeres támogatást nyújtanak, és ösztöndíjprogramot indítottak az egyetemi tanulmányokat folytató salgótarjáni fiatalok hazahívására. A városközpont szociális célú rekonstrukciójával és a funkcióbővítő beruházásokkal, kerékpárút-építéssel és az oktatási intézmények műfüves pályákkal való felszerelésével "elkezdődött az építkezés éve".
Székyné Sztrémi Melinda elismeréssel szólt azokról a cégekről, amelyek az elmúlt két évben 300 álláshelyet teremtettek Salgótarjánban, illetve azokról is, amelyek a gazdasági válság idején is munkahelyeket tartottak meg, sőt támogatták a város kulturális és sportéletét. Bejelentette: elismerésükként Salgótarján gazdaságáért díjat alapítottak, és először 2014 januárjában adják át.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.