Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 03. 12:25, péntek | Helyi
Forrás: police

2 csaló, több millió forint kár

2 csaló, több millió forint kár

Közel száz sértettje van annak a büntetőeljárásnak, amelyet egy férfi és egy nő ellen folytat a Pásztói Rendőrkapitányság.

A Pásztói Rendőrkapitányság 94 rendbeli csalás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves férfi és 22 éves élettársa ellen.

A nyomozás adatai alapján a bőcsi lakosok 2017. február 12-től 2019. március 5-ig terjedő időszakban több adásvétellel foglalkozó internetes oldalon és közösségi portálon álnevek megadásával úgy hirdettek eladásra különféle termékeket – mobiltelefont, műszaki cikkeket, játékkonzolokat, gyermekjátékokat, ruházati cikket, mesekönyvet és más árucikket -, hogy azokkal nem rendelkeztek. A vevőként jelentkező sértettektől előre kérték a vételár összegének utalását a nő bankszámlájára. Az áru kifizetését követően a férfi és a nő a hirdetést törölte, és a vevők számára elérhetetlenné vált.

A rendőrök országszerte beazonosítottak 93 sértettet, akiknek a gyanúsítottak közel három millió forint kárt okoztak.

A rendőrök a 29 éves férfit és társát lakóhelyén elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A bőcsi nő szabadlábon védekezik.

Címkék: csalás, Nógrád megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.