Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 05. 18:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

14 megyében folytatódik a szúnyogirtás

14 megyében folytatódik a szúnyogirtás

A héten 14 megye 276 településén, 76 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítés - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Elmaradt munkálatokat pótolnak a mosonmagyaróvári, a győri, a Csepel-szigeti, a szolnoki régióban és a dunaújvárosi régió egy részén, valamint a főváros két kerületében. Ezen kívül Komárom térségében, a Tisza-tónál, a Dráva mentén, valamint Békés és Csongrád megye számos településén lehet majd szúnyoggyérítést végző járművekkel találkozni - tartalmazza a közlemény.

A permetezés pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem weboldalán - tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy az elmúlt héten 110 ezer hektáron, szintén 14 megyében folyt a védekezés. Ugyanakkor a július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani; ezeket a következő napokban pótolják.

A kifejlett szúnyogok ellen használt irtószer emberekre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt. Az alkalmazott dózis a legtöbb rovarra, így a méhfélékre és azokra a rovarokra sincs káros hatással, amelyek a madarak legfőbb táplálékát jelentik.

A permetezést az esti, éjszakai órákban végzik, a hatóanyag néhány óra alatt lebomlik - közölte az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.