Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

 Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

Füst áramlott vissza egy családi ház kazánjának kéményéből hétfő délelőtt Salgótarjánban, a Kazinczy Ferenc úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a lerakódott kormot, majd az eredeti állapotok visszaállítása után megvizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik során kimutatták a lakásban a szén-monoxid jelenlétét. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a füstelvezetőt annak szakember általi felülvizsgálatáig. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei rekonstruálták a helyszínt, méréseik kimutatták a házban működő gázüzemű vízmelegítő közelében a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során nem sérült meg senki.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében hétfőn késő este Kazáron, a József Attila úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy kisteherautó motortere tegnap délután Nagyorosziban, a Fő úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a környéken tartózkodók tűzoltó készülékek segítségével eloltották a lángokat. Az egység áramtalanította a járművet, majd visszahűtötte a motorterét. Személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Forrás.: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 01:00, szerda | Helyi

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Az északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok.

2023. Március 28. 02:00, kedd | Helyi

Szeles idő futó záporral, hózáporral!

CITROMSÁRGA FIGYELMEZTETÉS VIHAROS SZÉLRE! Napos-gomolyfelhős időre van kilátás.

2023. Március 27. 12:28, hétfő | Helyi

CAC Kutyakiállítás 2023.

Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete (ENME) által szervezett Salgótarjáni CAC Kutyashow-nak. A kutyatulajdonosok több mint ezer négylábút vezettek fel a bírók előtt.

2023. Március 27. 11:16, hétfő | Helyi

Szabadtéri tüzek adtak munkát a hétvégén!

Szombaton kettő vasárnap pedig három alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat.