Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Június 02. 08:03, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Profi felszerelésekkel látta el az önkénteseket a katasztrófavédelem.

 Profi felszerelésekkel látta el az önkénteseket a katasztrófavédelem.

Lezárult a KEHOP-1.6.0-15-2017-00017 azonosító számú, az Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése elnevezésű európai uniós projekt.

A projekt az Európai Unió 1 milliárd 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt célja kétszáz járási vagy települési mentőszervezet, illetve az ezekben tevékenykedő több mint négyezer-egyszázötven önkéntes beavatkozási feltételeinek javítása volt. A szervezeteket védőfelszerelésekkel, kárelhárítást támogató technikai eszközökkel, illetve a logisztikai kapacitás növelését szolgáló járművekkel és felszerelésekkel látta el a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem az önkéntesek számára

45 terepjárót,
45 quadot utánfutóval,
120 utánfutót,
20 fűthető sátort,
240 tábori ágyat hálózsákkal,
260 áramfejlesztőt és ugyanennyi zagyszivattyút,
20 reflektort,
320 készlet tűzoltóbevetési védőruházatot és
640 készlet általános gyakorló védőruhát szerzett be.

A 2018 óta zajló másfél milliárdos beruházás fejlesztéseinek és képzéseinek köszönhetően az önkéntesek modern eszközparkkal és korszerű tudással felvértezve kapcsolódhatnak be ár- és belvízkárok idején a mentési, a kárenyhítési és a helyreállítási munkálatokba. A pályázat keretein belül az új eszközök, gépjárművek alkalmazásához kapcsolódó képzések nyolcszáz önkéntes számára váltak elérhetővé. A képzett önkéntesek alkalmazásával erősíthető a települések önvédelmi képessége, ugyanakkor csökkenthető a beavatkozási idő és a károk mértéke.

A folyamatosan fejlődő önkéntes szervezetek Magyarországon belül és a határokon túl is hatékonyan működnek közre a kárfelszámolásban és a megelőzésben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.