Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2022. November 25. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két ember meghalt Patakon

 Két ember meghalt Patakon

Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Patakon kigyulladt egy családi ház, amelyben emberek vannak.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében.

A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben. A tűzoltók két gázpalackot kivittek a házból, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. A füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni.

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával. Csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon halt meg valaki lakástűz miatt. A hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

Fotók: Benedek Tamás tű. törzsőrmester - Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 13:07, péntek | Helyi

Két tűzeset is történt Nógrád megyében az elmúlt huszonnégy órában

Egy családi házzal egybeépített, huszonöt négyzetméteres műhely födémszerkezete izzott, füstölt öt négyzetméteren csütörtökön, kora este Bátonyterenyén, a Zrínyi úton.

2022. December 02. 13:05, péntek | Helyi

Kiemelkedő szakmai munkáját jutalmazták

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a szakterületén nyújtott tevékenységéért vehetett át elismerést.

2022. December 02. 11:01, péntek | Helyi

Házi őrizetből rács mögé

A pásztói rendőrök eljárást folytatnak egy 18 éves és egy 32 éves férfival szemben, mivel a megalapozott gyanú szerint betörtek egy kállói családi házba.

2022. December 02. 10:57, péntek | Helyi

3/2

Nógrád megyében az elmúlt három napon két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.