Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

 Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

Az ülés Virág Zsolt tűzoltó alezredes, az Igazgatóság vármegyei tűzoltósági főfelügyelőjének, a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnökének beszámolójával kezdődött. Az alezredes úr a tavalyi év esetszámainak ismertetésével kezdte beszámolóját. Kiemelte, hogy a rendkívül száraz időjárás miatt magas volt a szabadtéri tűzesetek száma, de a vármegye erdőit sikerült megvédeni a lángoktól. Felhívta a figyelmet a szén-monoxiddal kapcsolatos káresemények számának növekedésére is, amely annak köszönhető, hogy egyre több háztartásban van szén-monoxid-érzékelő.

Ezután a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság által 2022-ben szervezett rendezvényeket, programokat mutatta be. Szó esett a minden évben megrendezésre kerülő Karancs gyalogtúráról, a vármegye önkénteseinek szervezett tűzoltóversenyről, melynek tavaly Buják adott otthont, valamint a tűzoltó-parancsnokságokon szervezett gyereknapról és a Biztonság napjáról is. Virág Zsolt alezredes beszámolóját a bizottság idei évi céljainak ismertetésével zárta, amelyek között kiemelt helyet foglal el a szén-monoxid-mérgezéses esetek és a lakástüzek megelőzésével kapcsolatos lakosságtájékoztatás.

Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a beszámolóra reagálva kiemelte, hogy azokban a háztartásokban, ahol szén-monoxid-érzékelő és füstérzékelő üzemelt, egyetlen esetben sem történt haláleset vagy súlyos egészségkárosodás. Ezen felül felhívta a figyelmet az ingyenes kéményseprői szolgáltatás rendszeres igénybevételének fontosságára is. Mint mondta, a megelőzés során a legfontosabb a tájékoztatás és oktatás, a bekövetkezett események tanúságainak levonása és megismertetése.

Az eseményen részt vett Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is. Felszólalásában kifejtette, hogy a Nógrád vármegyei polgárok jóllétének fontos része, hogy biztonságban érezhessék magukat szűkebb hazájukban. Ennek a biztonságnak a feltétele a tűzmegelőzés, valamint a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltóinak munkája.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit