Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2013. November 29. 09:54, péntek

Ízletes saláták

Ízletes saláták

Valami könnyű és finom ételre vágysz? Adunk néhány ötletet, hogy ne fogyj ki a salátareceptekből.

Hallottál már a szilveszteri lencsesalátáról? Itt megtudhatott hogyan készítsd el.

Tojásos uborkasaláta

Hozzávalók 1 főre:
-1 kisebb kígyóuborka,
-1 doboz (kb. 140g) kefir vagy joghurt,
-2 tojás,
-fűszerek: só, bors, fokhagyma (őrlemény/krém), chili (por) stb. ízlés szerint.

A tojásokat főzd meg, a sárgáját szedd ki és keverd össze a kefirrel. Fűszerezd meg ízlésed szerint az öntetet. Ebbe karikázd bele az uborkát és darabold bele a tojásfehérjét.

(Ha nem rögtön fogyasztod, akkor hígabb leve lesz, mert az uborka egy csomó vizet kienged.)

Csirkés tésztasaláta

Hozzávalók:
-tészta,
-csirkemell,
-csirkesült fűszerkeverék,
-fokhagyma,
-olaj,
-só,
-bors,
-uborka,
-paprika,
-kefir,
-mustár,
-majonéz,
-petrezselyem.

A tésztát főzd meg. A fél csirkemellet kockázd fel, fűszerezd meg (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felaprított fokhagyma). Majd teflonedényben kevés olajban süsd ki és keverd a tésztához. Egy kevés olajat is önts bele (amiben a hús sült) a hússal együtt a tésztához. A paprikát és az uborkát apró darabokra vágd össze majd keverd a tésztához.
1 pohár kefirt keverj össze 1 evőkanálnyi mustárral és 1 evőkanálnyi majonézzel. Adj hozzá 2 kiskanál szárított petrezselymet, 2 csipet sót és 1 csipet borsot. Jól kutyuld össze és öntsd a tésztasalátához.

Ananászos kukorica saláta

Hozzávalók:
-4 doboz kukorica konzerv,
-1 átlagos méretű ananász,
-kb 5-6 szál újhagyma,
-majonéz,
-tejföl,
-só,
-bors,
-kevés mustár,
-kevés friss citromlé,
-kis cukor.

A konzerv kukoricának öntsd le a levét, rakd ki egy tálba Az ananászt pucold meg, és akkora cikkekre darabold, amekkorára a konzervekben is van (a középső fás részt is kivágd ki). Az ananász is mehet a kukoricához. Az újhagymát pucold meg, a zöldjéből csak akkora részt vágj le, amekkorát nagyon muszáj, és kb. 1/2 cm vastag karikákra szeleteld fel. Tedd ezt is az ananászhoz, és a kukoricához.
A majonézből és a tejfölből készíts tartármártást, fűszerezd ízlésed szerint. Ezután keverd el jól a kukorica-ananász-újhagyma keverékkel, és minimum pár órára lefedve tedd be a hűtőbe, hogy összeérjen.

Ananászos almás csirkemell saláta

Hozzávalók:
-4dl tejföl,
-1 db alma,
-30 dkg csirkemell,
-olívaolaj,
-1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó,
-15 dkg ananászkonzerv,
-1 kis doboz konzervkukorica,
-1 kanál cukor,
-1,5 kanál mustár,
-2 kanál majonéz light,
-1 csipet só és bors,1 kávéskanálnyi citromlé.

A csirkemellet mosd meg, kockázd fel és pácold be a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre. A tejfölt, a mustárt, a majonézt,a cukrot, a sót, a borsot és a citromlevet egy habverővel jól keverd össze, és ezt az öntetet tedd be a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítetted, a pácolt csirkemellet serpenyőben jól süsd át, ha kész tedd félre hűlni. A konzervkukoricát mosd át, az almát hámozd meg, kockázd fel az ananásszal együtt.
Ha csirke is kihűlt, akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverem az öntettel s kész is a finom saláta.

Magos csirkemell saláta

Hozzávalók:
-1 nagy kifilézett, csíkokra vágott csirkemell,
-világos szezámmag,
-olaj,
-só, frissen őrölt bors,
-2 evőkanálnyi szójaszósz,
-étkezési keményítő.

A salátához: vagy egy zacskó készen vásárolható zöldségmix (ebben különböző saláta található), vagy tetszés szerint elkészített (pl: salátalevél, hagyma, cukkini, paprika, paradicsom, kukorica, alma, körte, stb.)

Az öntethez:
-olaj,
-balzsamecet,
-só,
-frissen őrölt bors.

A húsdarabokat olajjal, szójaszósszal, keményítővel és borssal egy - két órára pácold be. Ezután keverd hozzá az érkezési keményítőt és a szezámmagot. Alaposan dolgozd össze, majd forró olajban süsd meg (mindig csak keveset, ne legyen tele az edény), ha kész, csepegtesd le szalvétán.
A salátát locsold meg az öntettel, halmozd rá a még meleg húst, egy kevés borsot darálj a tetejére és egy kevés olíva olajjal locsold meg.

Szilveszteri lencsesaláta

Hozzávalók:
-25 dkg lencse,
-2-3 babérlevél,
-2 dl tejföl,
-3 dkg mustár,
-½-1 citrom leve,
-2 dkg porcukor,
-1/2 csomag metélőhagyma vagy lilahyagyma,
-1 pár virsli,
-2 főtt tojás a tetejére,
-só,
-bors.

A lencsét a babérlevéllel, sóval, borssal főzd meg. Amikor megfőtt, öntsd le a levét, szűrd le, csöpögtesd le, majd halászd ki a babérleveleket és dobd ki. Amíg hűl, a mustárt, a citrom levét és a porcukrot keverd össze a tejföllel, és egy fél fej lilahagymát vágj hajszál vékony szeletekre, majd kockákra, majd keverd bele. A virslit karikázd fel, ezt is add a salátaöntethez, végül a kihűlt lencsét is keverd bele. A tetejét a főtt tojással díszítheted.

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van: írj!

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.